DIY Lavendel Body Butter

Sommaren är äntligen här

Det innebär varmare temperaturer och kanske lite mindre täckande kläder. Generellt tycker jag en är torrare på vintern än om sommaren men det är på sommaren i alla fall jag går i bara ben och vill då gärna återfukta dem lite extra. Så jag slängde ihop lite hemmagjord body butter med doft av lavendel inför semestern!

Body Butter på tre ingredienser

Det finns en uppsjö av olika DIY på Pinterest men det jag gillade med den jag gjort är att den innehåller få ingredienser – sheasmör, kokosolja och eterisk olja – och inte kräver så mycket tid och arbete. Så kan man variera sig med olika eteriska oljor eller varför inte kanel och äkta vaniljpulver som jag gjorde till julen. Doftar kanelbulle! Sheasmör säljs oftast inte på din närmsta mataffär men finns online, jag beställde min här.

Den största fördelen med att göra din egen body butter är att du vet exakt vad som finns i den. Plus att du vet säkert att du inte har några kemikalier på huden – vilket är dåligt både för din hälsa och för miljön.

Du behöver:

  • 1,5dl sheasmör
  • 1,5dl kokosolja
  • 15 droppar eterisk olja (jag använde lavendel)

 

Instructions:

Smält smöret och oljan på låg värme i en kastrull. Häll sedan över vätskan i en skål (förslagsvis en mixerskål om du har) och in i kylen tills den börjat stelna. Därefter tillsätter du oljan och vispar/mixar i nån minut eller två. Häll över i en fin glasburk – tips är att återanvända en glasburk så sparar ni både på miljön och på plånboken – och så var det klart!

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *