Gör det själv: Deodorant

english

 

Ju mer jag lär mig om klimatet och vad som finns i produkter etc. ju mer inser jag att jag vill undvika halvfabrikat.

 

Till en början har det för mig mest betytt mat. Att laga mat från grunden är otroligt enkelt och behöver inte ta en massa tid. Men på senare tid har det även övergått till att vilja undvika alla ”pooiga” hudvårdsprodukter m.m. Det är faktiskt ganska konstigt hur det mesta idag innehåller alkohol och olika onaturliga preparat. Om du tittar på innehållsförteckningen på ditt balsam till exempel, så kan jag nästan garantera att den innehåller någon form av alkohol. Funktionen hos ett balsam är att återfukta håret, så varför tillsätter i princip alla tillverkare alkohol som är uttorkande? Jag förstår inte logiken.

 

Gör din egen deodorant

 

För ett tag sedan tog min deodorant slut. Jag fick då för mig att istället för att köpa en ny deo som innehåller en massa konstiga ämnen jag inte ens vet vad de är så skulle jag göra den själv. Finns hur många recept som helst på pinterest. Jag fastnade för ett med få ingredienser och som var lätt att göra. I brist på alla ingredienser så slutade det med att jag improviserade en hel del. Men det fungerade! Luktade inte svett alls (vilket ju faktiskt är det viktigaste, fy för att lukta gammal svett). Däremot så blev inte konsistensen superbra och jag fick en del utslag av den. Så idag tänkte jag prova igen men med mindre bikarbonat och ”rätt” produkter!

 

mlipe_170108_8367

 

Jag gillar när saker innehåller få ingredienser.

 

Receptet jag följde (ni hittar det här) behöver du bara tre ingredienser till:

  • 3 msk arrowroot-pulver
  • ½ msk bikarbonat
  • ca 2 msk kokosolja

 

Sen är det bara att smälta kokosoljan antingen i mikron eller på spisen och därefter blanda in de torra ingredienserna. Häll över i någon söt burk (återanvänd gärna en gammal glasburk eller en gammal hudkrämsburk). Klart!

 

Arrowroot hittar du i kryddhyllan men jag tror att det går precis lika bra med potatismjöl. Jag valde att halvera mängden bikarbonat mot vad som stod i receptet då jag reagerade på den första deon jag försökte mig på.

mlipe_170108_8370_2

 

Do it yourself: Deodorant | DIY | With only three ingredients | It works! I don't smell at all (which to me is what is most important, urgh to smell of old sweat).

Share

2 thoughts on “Gör det själv: Deodorant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *