Vad jag hade med mig för kläder till Australien

Ta inte med för mycket kläder! Det är jättesvårt när man väl är hemma och vill ha med sig så mycket, men jag ångrar att jag tog med för mycket. Jag har slängt sjukt mycket kläder. Dessutom tröttnar man väldigt fort på sina kläder, och de blir slitna. Du köper nytt.

Sedan beror det ju på hur länge man ska stanna, kommer du vara här på vintern? I sådana fall är det kallt. Det är svårt att tro, men dock så sant! I Melbourne kan det vara nollgradigt, även Sydney är kallt. Kvällarna uppe i Queensland är riktigt kyliga, man måste ha åtminstone en varm tröja när man går ut och flipflop är egentligen för kallt men det kanske alkoholen kan värma upp.

 • två par shorts
 • någon kjol
 • 5 linnen plus några festligare toppar
 • en t-shirt
 • ett par jeans
 • en cardigan och en varmare tjocktröja
 • en regnjacka, kanske till och med en vanlig lite varmare jacka om den inte är för stor.
 • leggings fungerar också bra som långkalsonger om det är kallt.
 • några klänningar, två – tre kanske.
 • en sarong som strandhandduk för den tar ingen plats, det finns sidenhanddukar som torkar väldigt snabbt efter en dusch och de tar heller ingen plats.
 • ta inte med för många underkläder, runt 10 – 15 par trosor räcker så kan man tvätta dem för hand allt eftersom. En annan smart sak är att tvätta trosorna man har på sig när man duschar, ta lite schampo och så torkar dem över natten. Då har du alltid rena trosor och du slipper lägga tid på att tvätta stora lass.
 • ett par sneakers och ett par flipflop i skoväg. Lämna klackarna hemma. Det kan vara skönt att ha en bra sula i skorna, för man går ganska mycket och egentligen skulle man velat ha springskorna med sig men de är fula och tar stor plats så Conversen får hoppa in på den punkten.
 • två – tre par strumpor räcker!
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *