Jakten på jobb i Banff

Igår drog vi ut allihopa från huset, ”The Otters” som vi tydligen kallas och käkade på The Elk. Det blev saftig steak med sweets and greens och jag blev lite fundersam över hur det ska gå för mig att jobba i restaurang när jag inte ens fattar vad det är jag beställer… Ja, det var ju gott i alla fall och på fulla magar tog vi oss sedan ned för lite biljard-, och bordsfotbolls spel.
 

Lämna CV

 
Idag har vi varit ute hela långa dagen och lämnat CV:n överallt känns det som. Vi började gå en runda upp till Fairmont Springs, ett välkänt hotell som ser mer ut som ett slott. Vi slängde in våra ansökningar där och kostade på oss en lunch i en av hotellets alla restauranger (eller café var det nog, något annat hade inte plånboken gått med på).
 

Rikt djurliv

Vi traskade vidare och upptäckte Bow River Falls och en massa, massa djur. Vi har hört att Banff är känt för sina vilda djur men att det skulle finnas så här många överallt trodde vi inte. De är helt orädda för människor. Man kan nästan gå fram och klappa dem där de gnatar fram på parkeringarna och mellan husen. Snart reagerar vi väl inte längre, men nu i början är det lite kul när ekorrarna nästan hoppar fram på en.
 
Vi har en del möten imorgon med managers som vi ska till, och jag ska börja dagen med att gå på en intervju för restaurangen vi var och käkade på igår. De flesta verkar anställa folk om två veckor och frågan är nu hur kräsen man kan vara? Ska man anta att man har tur om man får ett jobb och bara ta det även om det inte verkar som det man kanske helst vill göra? Eller ska man säga nej och hoppas på att någon annan hör av sig? Hmm, lurigt… Tycker dock inte att det verkar helt omöjligt att få jobb som alla säger. Men jag ska inte säga för mycket innan jag märker hur det ligger till.
 
Vi får se hur det går helt enkelt!
 
Några jobb i kikarn, mån tro? 
 
 

 

 

 

 

 
 
Share

0 thoughts on “Jakten på jobb i Banff

 1. Svårt att veta om du vågar vänta på det bästa jobbet!
  Du får gå på känsla.
  Kul med alla djur. Bra med kameran va?

 2. Igår när jag gick min promenad med Chips mötte vi 3 älgar på väldigt nära håll. Det var en ko med 2 kalvar på ca.20 meters håll. Chips blev så förvånad att han bara stannade och tittade, även när de började springa iväg. Kanske trodde han att det var hästar för hade det varit rådjur hade han stuckit efter.

 3. heeeej 🙂 hittade in på din blogg och såg att du är i Kanada med, är du i banff eller vart hålls du?
  Jag håller till i Rimbey, 30 min från Red Deer. Ligger mittimellan Edmonton&calgary 🙂

 4. Du verkar ha riktigt kul Emelie! hoppas allt är bra med dig! 🙂

  1. Hehe jaa, ska bara få jobb så blir allt toppen 🙂 Länge sen man såg dig du! Hoppas det är bra med dig också!

 5. Uttrarna varför heter ni det. Häftigt med alla djur
  inne i stan. Lycka till med jobb sök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *