Goon – backpackernas drink

Vad är detta goon som jag dricker hela tiden och som alla pratar så mycket om egentligen? Nu reder vi ut det här en gång för alla. Goon är en benämning för ett vin som är förpackat i en box. Namnet goon kommer från auborginskan och betyder kudde, eftersom man kan blåsa upp påsen när vinet är slut så att den blir som en kudde. I Australien är goon extremt billigt. Man kan få 4 liter för 10 dollar (70 kr) men goonet innehåller oftast rester av fisk, fisk ägg och mjölkrester m.m. Det vill säga en massa restprudukter, därför smakar inte goon som vanligt vin och man blir full fort då alkohol halten är hög. Biefekterna kan vara att man får en redig bakfylla dagen efter och extrema minnesluckor. Det lite otydliga angående goonet är om det finns på flaska eller inte. För att det ska vara goon måste det vara förpackat i en box, men samma innehåll i en flaska klassas som vin även om det består av fiskrester. På vissa hostel får man inte dricka goon eftersom man blir så full av det. Det innebär att man inte får ha vinet i en box, men då kan man köpa flera billiga fiskrest vin istället för att få samma effekt, eller fylla tomma vinflaskor med goon så vet ingen att man inte dricker vanligt vin. Som man kanske kan förstå av innehållsförteckningen att det kan innehålla fisk och äggprodukter så är goon antagligen det äckligaste vinet du kan dricka. Men det som är så bra med goon och varför alla backpackers dricker det har flera orsaker. För det första är det billigt. För det andra blir man kalasfull. För det tredje kan man använda det som en kudde dagen efter när huvudet dunkar av bakfylla. Blev ni lite klokare nu? Om inte kan ni läsa mer här.
Goon dricks inte ur vinglas, det dricks direkt ur boxen eller allra helst tar man ut silverpåsen och dricker utan kartongen.
Share

0 thoughts on “Goon – backpackernas drink

  1. Åh mitt kära, älskade, saknade gooooooon. Vi har haft roligt ihop, haha

  2. Och när den silvriga påsen är slut går den utmärkt att blåsa upp och använda som kudde 😉 älskar bilden! Kram

  3. Förstår inte hur man kan göra vin på fiskrester! Det låter inte gott tycker jag.

  4. Gammal fisk luktar illa ! för att inte tala om mjölkprodukter.

  5. Man hatar det men man älskar det på samma gång. Är man utan goon saknar man det. Konstigt men sant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *