De bästa reseapparna

english

 

Jag började kika runt på reseappar som finns idag. Det finns faktiskt många som kan underlätta mycket på resan! Jag har samlat de som jag tycker är bäst, nästan samtliga har jag använt mig av själv. 

 

 • Google Maps – du kan ladda ner kartor offline som du kan använda när du inte har internet. Det är superbra, har du markerat platser dit du ska i förväg så kan du lätt hitta dit trots att du inte har internet på telefonen.

 

 • Google Translate – grymt bra hjälpmedel för att snabbt kunna översätta språk. Du kan även översätta vissa språk när du är offline. Du kan också översätta bilder med hjälp av din kamera på telefonen – ta en bild på menyn till exempel så kan du se översättningen direkt!

 

 • Duolingo – lär dig språket genom att spela i telefonen

 

 • Trailwallet eller Wally gör det enkelt att hålla koll på budgeten när du är ute och reser. Skriv in hur mycket tuk-tuken kostade ena dagen så att du vet att du inte bli lurad andra dagen. Bra att veta hur mycket man gör av med, speciellt för oss backpackers!

 

 • Cost Split – så bra app! Den hjälper dig att dela kostnaderna inom en grupp där varje person kan lägga till kostnader från sin egna telefon. Du behöver aldrig mer tänka på vem som är skyldig vem pengar, appen räknar ut det åt er. 

 

 • XE Currency Apps – valutaomvandlare på telefonen klarar i alla fall inte jag mig utan. Se till så att du har den senaste växlingskursen nedladdad. 

 

 • Hitta min iPhone – slå på hitta min Iphone så kan du hitta rätt på den om den kommer bort. Dock använder den sig av din GPS så har du roamingen avstängd kommer det inte att fungera, förutom när du har wifi. Du vill inte ha roamingen på för då kan det bli dyrt. Hitta min Iphone fungerar bäst när man har skaffat ett kontantkort med surf. Se också till så att du har pin-kod på telefonen. Prey Anti Theft är en liknande app, kolla in den. 

 

 • TrackR (annonslänk) – om du ofta lägger ifrån dig saker utan att hitta dem igen är det här appen för dig. Du sätter fast ett slags mynt på t.ex. dina nycklar eller plånbok, så kan du ringa till dem när du inte hittar dem. 

 

 • Momondo (annonslänk) – en av de bästa reseapparna tycker jag. Du kan söka och boka dina flyg direkt i mobilen. Jag och syrran har upptäckt att vissa resor är billigare genom appen än på hemsidan. Ett väldigt effektivt och flexibelt sökverktyg! Testa Friends Compass – appen får tillgång till dina Facebook-vänner och listar billigaste priset för att besöka dem. Momondo gör det möjligt att skapa din egen resplan. Det kanske är dyrare att flyga med Ryanair tur- och retur. Då kan du t.ex. ta det billiga flyget med Ryanair till din destination och få den billigaste EasyJet biljetten hem igen. Dessutom rekommenderar de tågbiljetter om det är billigast vilket hjälper dig att spara på miljön. De har även nyligen startat en guide-app med tips om olika städer, Momondo Places

 

 • Instabridge – hitta gratis wifi var du än är, utan att använda roaming eller att behöva tigga efter lösenord på caféer. Ladda ner platser i förväg för att sedan kunna ansluta dig när du inte själv har internet. Finns även en variant som heter Avast Wi-Fi Finder.

 

 • Field Trip – Googles reseguide som läser upp intressanta fakta när du går förbi sevärdheter, restauranger eller bra affärer.

 

 • Arrival Guides – du får tillgång till en mängd olika guider i telefonen istället för att läsa i guideböcker. Ladda ner guider i förtid för att kunna läsa även om du inte har internet. 

 

 • Yelp! – ett bra komplement till Tripadvisor där du hittar en massa recensioner över restauranger, barer och affärer.

 

 • Peak Finder –  är du ute och vandrar eller kör off-pist och vill veta vad bergen runt omkring dig heter och hur höga de är? Då ska du ha den här appen. Den fungerar offline och visar namn på berg från Mount Everest till små kullar runt hörnet.

 

 • Backpacker GPS Trails Lite – spelar in dina vandringar, backpackingresor och campingäventyr om du vill dela och visa med dina vänner. Du får tillgång till kartor och navigering med kompass till olika platser.

 

 • Rome2Rio – visar hur du kan ta dig från en viss plats till en annan i världen, hur lång tid det skulle ta och vilket transportmedel du behöver använda. Den gör det enklare att planera din backpacking resa.

 

 • Backpackr – den sociala appen för backpackers, hitta nya reskompis

 

 • Pinterest – det finns hur mycket snygga bilder på Pinterest som helst som länkar till bra guider på olika bloggar. Jag har hittat mycket bra tips och inspiration där, och man får sig lätt en uppfattning om vad man bör se på varje destination genom att bara titta på bilder. Kolla in min Pinterest, jag har sparat en massa olika guider från andra bloggare. 

 

 • Camera+ – gör att du kan ta mycket bättre bilder med din telefon. Du kan göra egna inställningar som t.ex. att ändra ISO vilket du inte kan med den inbyggda kamera appen. 

 

 • Touchnote – skicka dina bilder som vykort för samma pris som ett vanligt vykort med frimärke. Postnord har en liknande app som jag har använt. 

 

 • SAS survival guide – är du ute och vandrar kan du få tips från en före detta SAS soldat om hur du överlever i vildmarken. 

 

 

The best Travel Apps | Travel tips | Travel smarter
Gillade du det här inlägget? Spara det på Pinterest!
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *