Inspireras av historiska fotografer

Det kanske är på tiden att jag börjar visa lite vad jag gör i skolan, och hålla den här bloggen lite uppdaterad. Den blir inte lika aktuell längre när jag inte är iväg och reser.
 
Den senaste skoluppgiften vi har haft var att bli inspirerad av två fotografer och göra bilder som utmärker den fotografens stil. Jag fick David La Chapelle tilldelad mig, och kände hjälp, vad hysteriskt. Men brorsan ställde upp och sen var det bara att go crazy i bildbehandlingen. Den andra fotografen valde jag, Louise Dahl Wolfe som var aktiv på 30-, 40- och 50-talet. Hon var bland de första kvinnliga fotograferna som fotade för Harperz Bazaar, reste mycket och tog mycket modebilder på exotiska platser. Och det tilltalar ju mig såklart, men nu fick den exotiska platsen bli gästrummet hemma på Ekerö med mammas mormors gamla balklänning från 20-talet. 
 
Louise Dahl Wolfe
 
 
Inspirationsbilder
 
 David La Chapelle
 
 
 
Inspirationsbilder
 
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *