Inspiration

Tog en riktigt lång promenad i skogen idag bland knallgrön mossa och ormbunkar. Jag har börjat en fotokurs nu som inspirerar mig massor! Jag vill liksom lära mig allt som bara är möjligt inom foto och redigering nu. Varför har jag inte gjort det här tidigare? Och vill man lära sig finns det ju HUR mycket som helst att kolla på youtube. Känns rätt perfekt ändå för är det någon gång jag faktiskt har tid att sätta mig in i det här så är det ju nu. Dock vill jag ha så mycket mer utrustning ju mer jag lär mig… Aouch. 
 
 
 
 
Idag tänkte jag på en massa saker när jag var ute. För det första var det tråkigt väder, helgrå himmel utan en enda kontur. Men man ska ta dagen för vad den är och hitta ljuset och föremål som man kanske egentligen missar om man inte tittar lite extra noga. Så jag spanade efter det ”lilla landskapet” och hittade lite udda motiv.  
 
 
 
 
 En förgrund ger djup åt bilden
Jag tänkte också extra mycket på komposition, att fota diagonalt kan ibland väcka större intresse. 
Upprepade mönster och former. Hur många cirkulära former kan man hitta i bilden?
 
 
 
Linjer förstärker motivet. Tycker det är en ganska svårt att hitta linjer när man fotar men här pekar en linje på stenen som för ögat på stenen. Dessutom är stenen vit och ljusa delar drar ögonen till sig. 
 
 

 
Share

0 thoughts on “Inspiration

 1. Fina bilder!

  Får man fråga vad det är för fotokurs du börjat? Är det någon du kan rekommendera?
  Jag är lite sugen på att ta en kvällskurs, men inte hittat någon som jag fastnat för.
  Fotograferar ganska mycket, men framför allt på mina resor när jag är ute i världen.

  Mvh
  //johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.