Puderweekend i Sälen

Käkat snö är vad jag har gjort i helgen. Big time. Men än är jag inte i Kanada, utan det blev en liten spontanweekend till Sälen, som just denna helg haft de bästa snöförhållandena på flera år. Det har snöat konstant; luftig, lätt pudersnö har legat så gott som orörd på många ställen under de fyra dagarna vi åkt. I lilla Sälen!! Vad sjutton? Alperna och Kanadas snöbrist verkar ha fallit uppe i Dalarna. Så det har minst sagt varit en grym helg tillsammans med härliga, nyfunna vänner. Intensiv har den varit också. Vi har knatat upp för Högfjället innan liftarna öppnade och åkt hela dagarna långa. Jag har simmat runt i snö och stått på huvudet mer än någonsin, fastnat i (minst) en snögrop upp till brösten och trott att jag skulle drunkna. Vi har även snowkitat, eller vi är väl att ta i, jag har latjat med en övningskite medans de andra har flygit runt på fjället. Men nästa gång då jäklar ska jag också fixa det där! Dessutom blev det en tur till Trysil som även de har fått sjukt mycket snö, tydligen den bästa snöhelgen på sex år.
 
Vi har bastat en hel del, och jag börjar faktiskt tycka att det är lite nice ändå. Annars har det blivit hyffsat tidiga kvällar med spel och vin, mer har man inte orkat med! Mina ben höll på att svika mig efter första dagen, satan vad träningsvärk jag hade. Det är väl bara att vänja sig inför vad som komma skall i Kanada, som jag drar till nu på fredag! Hoppas snön börjar falla där också, lite surt om Sverige skulle ha bättre åkning! 
 
Tack gänget för att jag fick följa med, det var skitkul!
 
Här kommer en miljard bilder med typ samma motiv, men det blir väl lätt så när man kör med Gopro. 
 
 
 
 
 
Det var nog första och sista gången jag filmar och fotar
mig själv, nej fy, himla muppigt. Det får andra stå för haha… 
 
 
 
 
 
Solen kikade fram sista dagen, hela fjället lyste upp och glittrade sådär fantastiskt vackert som snö kan göra. 
 
 
Morgonhike innan öppning. 
First tracks, yes
 
 
Dinnertime
Snowkiting på G.
 
 
 
Som sagt, det var lite djupt på vissa ställen. Detta var inte det djupaste. Djupsnö på plan mark med en bäbisbräda är kanske inte bästa kombon. 
Våffel och Irish coffe paus
Taggade i Trysil
 
 
 
 
 
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *