Alperna vs. Kanada

Dagar som idag saknar jag Alperna och riktig After Ski. Var håller den hus här borta? Hur kan man inte vilja dricka öl i backen efter en grym skiddag med massor av sol och härlig snö? Folk frågar mig vad som har varit bäst av min säsong i Alpe d’Huez i Franska Alperna och Banff här i Kanada, men helt ärligt så är det väldigt svårt att svara på. Det skiljer sig väldigt mycket.
Det positiva med alperna var läget. Hela byn ligger uppe på berget och det är ski in – ski out överallt, även till pubarna. Jag jobbade på ett hotell där jag kunde knäppa på snowboarden i mitt rum och hoppa ut genom mitt fönster för att glida ner till liften som låg precis utanför om jag ville. Berget var enormt, även om Alpe d’Huez räknas som ett av de mindre resorten. Det var nästan alltid soligt, aldrig några liftköer, bra och mycket snö, underbara människor och kollegor. Dåligt betalt dock, men det är det ju här i Kanada också.
Här i Kanada måste man ta bussen till berget vilket är lite trist. Men snön här är ju grym även om det inte har snöat så mycket som vi hade hoppats på. Snön är lättare och torrare, så kallat champagne powder. De arbetar extremt mycket me säkerhet här i Kanada, och de partollerar vissa offpist ställen och bombar konstant för lavin kontroller. Säsongen är mycket längre här, från början på November ända till slutet på Maj.
Lite bilder från min säsong i alperna

 

 

Share

0 thoughts on “Alperna vs. Kanada

 1. hej!
  funderar lite på att säsonga efter studenten i typ alperna. hur är det man gör osv? sökte du jobb och boende från Sverige eller åkte du på chans? kan du inte berätta typ allting på process från sverige och dit osv? och språk? och vart var du? 😀

  hoppas du kan svara!

 2. Tjena! När börjar säsongen? Alltså när var du tvungen att vara på plats och hur länge var du där? 🙂

  1. I Kanada var jag nog i början på november men i Alperna var jag där strax innan jul. Det beror ju lite på om du har jobb innan du åker eller inte, det är ju bra att vara ute i tid om du söker jobb.Vill du jobba i Alperna tycker jag att du ska skicka din ansökan till Langley här: http://www.langley.eu/sv/work-at-langley/. I Kanada är det nästan omöjligt att skaffa ett jobb från Sverige om man inte går via någon organisation som här tex: http://www.goxplore.se/program/work-travel-kanada-deluxe?aid=5%20???
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *