Kjeragbolten – en tur upp till den inkilade stenen

I helgen drog vi till Kjerag, som är ytterligare en bergsformation utöver det vanliga här i Stavanger. Vi körde med bil in till botten av Lysefjorden och upp för kurviga vägar som Jossan tyckte väldigt bra om (inte). Men fram kom vi tillslut och denna hike var inte alls lika jobbig som den till Trolltunga. Det här tog oss kanske fem timmar tur och retur.
 
 
Kjeragbolten är en sten som är fastkilad mellan två berg som man då kan hoppa ut på för att få en liten adrenalinkick. Om man ramlar, halkar eller får svindel kan man vänta sig ett fall på över 1000 meter. Men det var faktiskt inte så läskigt som jag trodde det skulle vara. Eller så är vi vana nu efter både Preikestolen och Trolltunga. Vissa tog med sig hunden ut på stenen och andra stod på händer. Vi skippade det dock.
 
 
Vi avslutade helgen i Godalen med sol och bad i sommarvärmen. Ändå hade vi tankar om att dra till ett sommarskid-center någon helg för att åka lite bräda. Får se om det blir av eller om det blir alldeles för dyrt…
 
 
 
 
 
Det gick lösa får överallt, de chillade runt på vägarna och försökte hoppa in i bilarna
 
 
Lysebotn, slutet av Lysefjorden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Två små båtar lååångt där nere
 
 
 
 
 
 
Nils blev polare med fåren
 
 
 
 
 
 
 
 
Share

0 thoughts on “Kjeragbolten – en tur upp till den inkilade stenen

  1. Vilka härliga bilder!! Du är riktigt duktig. Ska på en liten roadtrip i västnorge i september och då måste jag definitivt till det här stället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *