När ska du söka visum för säsongen i Kanada?

SÖK TIDIGT

De flesta som vill göra en skidäsong i Kanada börjar söka visum under hösten, men det är ofta då som visumen tar slut. Det finns bara ett visst antal visum varje år vilket kan se olika ut från år till år. Se därför till att söka visum så fort du vet att du ska göra en säsong i Kanada.

>> INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR. LÄS MER HÄR. <<

Tänk på att du har tre veckor på dig att färdigställa ditt visum när du väl har sökt. Därefter återstår ett par veckors handläggningstid innan du får beskedet om ditt visum. Kanadas ambassad har ändrat visumhanteringen sedan jag sökte visum 2012. Den ska nu vara mer komplicerad och byråkratisk. Jag tyckte det var knöligt att ansöka om visumet, därför är det extra skönt att ha tid på sig. Det var så mycket papper som skulle skickas in och få i ordning på. Läs mer om vad som vad som gäller idag på Kanadensiska Ambassaden. På Facebookgruppen International Experience Canada – Nordic Countries finns alla slags frågor angående att jobba i Kanada.

FÅ HJÄLP MED ATT SÖKA VISUM

På alla ställen i världen som jag har varit och sökt jobb på så måste jag säga att det var som svårast i Kanada. Det var många gånger som vi trodde att vi skulle få åka hem igen när det inte var några jobbmöjligheter som dök upp. Vill du vara på säkra sidan kan jag rekommendera att åka med GoXplore – de hjälper dig att söka visum och garanterar jobb och boende innan du åker till Kanada. Du behöver inte ha erfarenhet sedan tidigare och arbetsintervjuerna sker via Skype. På så sätt behöver du inte vara på plats redan i oktober då skidanläggningarna håller sina intervjudagar. När vi var i Banff hade majoriteten av alla där rest via en organisation. De hade en speciell sammanhållning och hittade på saker tillsammans hela tiden.

Vill du läsa mer om hur du ska göra inför din säsong i Kanada?

Läs mina inlägg:

Så här gör du för att skaffa jobb inför din Kanada säsong

 Hur du skaffar visum, sin-nummer, bankkonto och sjukförsäkring i Kanada.


 

Share

0 thoughts on “När ska du söka visum för säsongen i Kanada?

  1. Hej Emelie. Jättebra tips, jag har själv tänkt åka på wokring holiday till Nya Zeeland, har du något liknande tips där man kan söka visum där också? 🙂
    By the way, älskar din blogg!

    /Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *