Tiden räcker inte till med dubbla jobb i Banff

Jag är trött. Ordentligt trött. Jag menar, tröttare än någonsin. Förstår inte vad för extra motor som går i min kropp just nu, men någon finns det tydligen.
 

Två jobb

 
Jag har börjat mitt nya jobb som liftvakt. Fjärde dagen idag. Jag har också börjat mitt andra jobb. Andra dagen igår. Utan föraning så är jag någon slags maskinist-specialist som liftvakt här i Kanada. Jag går just nu under upplärning och en massa kurser om en mängd saker som jag inte ens kommer ihåg vad det handlar om.
 
Jag är också shot girl på nattklubben Dancing Sasquatch. Där går jag runt på dansgolvet och säljer shots (och mig själv känns det som då fulla människor uppfattar det som att jag flirtar fast jag bara frågar om de vill köpa shots. Då tror de att det är ok att ta mig på röven, men NEJ).
 
Det betyder att jag har ett fulltids jobb dagtid och ett deltids jobb på nätterna. Det resulterar i icke existerande sömn. Jag går upp kl 6 på morgonen för att ta mig till liftjobbet och kommer hem närmre kl 18 på källen. Då är det dags att plugga på lift-termer på engelska och läsa en komplicerad bok om maskiner och säkerhet. Därefter har jag jobbat på nattklubben från 23 till 03 och däremellan har det funnits utrymme för 3 timmars sömn.
 

Prov efter kurs till liftvakt

 
Vi ska skriva ett prov imorgon för att klara kursen innan vi kan bli liftvakter. Eftersom mina försöka till att plugga har slutat i sömn så ligger jag efter och borde plugga NU. Eva här i huset fyller år idag, det är Sunday Funday och alla ska ut och fira henne. Men här sitter jag och tiden räcker inte till och snart är klockan 6 på morgonen igen då det där provet ska skrivas… Tiden räcker inte till! Jag tycker att min engelska är helt okej men jag känner mig helt förvirrad. Jag som ensam icke-engelsk talande ska hänga med på dessa kurser när inte ens Australiensarna förstår sig på hälften av orden. Oh My.
 
 
Share

0 thoughts on “Tiden räcker inte till med dubbla jobb i Banff

 1. Låter helt hysteriskt. Vad händer om du inte klarar provet? Det kan inte vara lätt.
  Hoppas du inte säljer dig själv som du skriver. Jag förstår vad du menar men alla som läser kanske missuppfattar.

 2. Vi har fått 18 grader kallt och snön ligger överallt. Matar fåglarna varje dag, stackare som måste sova ute. Kul att ni båda fått jobb. Mormor

 3. Ska också jobba som liftvakt från och med 10 december i Panorama och har fått en hel bunt med papper som ska kunnas, hade inte en aning att det var så komplext att arbeta med liften. Har dock fått denna bunten med papper någon vecka innan träning/testet börjar så har hunnit läsa igenom det ett några gånger men känner mig osäker på hur mycket av detta jag verkligen måste lägga på minnet.
  Är det endast teori för er innan ni får handskas med liften eller är ni även ute och praktiserar under "träningen"?

  1. Hej! Jaha, Panorama ligger inte så långt härifrån, kommer nog dra dit nån dag! Hur har du fått jobbet? Ja bra där, se till att läsa igenom det så att du förstår alla ord osv, det är bara och lära sig för man kommer använda alla orden varje dag. Vi har haft två dagar med kurs inomhus med folk som snackat om säkerthet och WHIMS och vad allt nu heter. Sedan har vi varit runt i varje lift och tittat på hur det ser ut i stationerna osv. Totalt blev det 5 dagars träning och nu kommer vi börja stå i liften själva och få guidad hjälp de första dagarna.
   Haha trodde det var super simpelt att vara liftvakt, och det är det väl också när man väl fått snurr på allt, men det är ju en hel del ansvar och det kan hända en massa läskiga saker med sittliftar, vissa kan ju verkligen inte åka haha 🙂 Se till och kom till Banff nån gång!

 4. Jag som skrev föregående inlägget! Yes nära från Banff. Åker genom organisationen Work & Travel bland annat för jag aldrig gjort något liknande innan samt att jag åker på egen hand. Så dom fixade inprincip jobbet åt mig. Fick göra en intervju med en representant från en Kanadensisk organisation (InternEx) och en vecka senare hade han hittat jobbet åt mig. Har fått ett schema nu hur dom första dagarna ser ut så att man har ett litet hum om hur det ska gå till. Hur gick det för dig på testet?

 5. Nej verkligen inte, ska verkligen ta mig bort till Banff, är det indelat i tre olika områden eller har jag missuppfattat det? Jag åkte genom en svensk organisation (work & travel) för att jag har aldrig gjort något liknande innan samt att jag åker själv så kändes lite tryggare då. Jobbet fick jag genom dem i sammarbete med en liknande kanadensisk organisation. Landade i Vancouver igår kväll och haft min första natt på vandrarhemmet. Ska fixa SIC, eller vad det nu heter, samt bankkonto idag och drar mig till Panorama på fredag (13 timmar buss ’yey’). Kul att höra att du klarade testet!
  Ha det gött!
  Sander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *