Första dagen i backen

Efter allt jobbsök och panik-ångest-känslor för att ingen hört av sig var vi värda en dag i backen. Vi har inte köpt liftkort än eftersom det är sjuktligt dyrt. Så beroende på vad man får för jobb kan man få rabatter osv. Men ett dagskort tyckte vi att vi kunde kosta på oss.
Vi åkte i Sunshine Village, och för att ta oss dit måste man åka buss i ca 30 minuter och sedan en gondol för att komma upp i liftsystemet. Berget var enormt med MASSOR av nysnö och det slutade aldrig snöa. Sikten var ganska dålig högst upp på toppen så vi flög fram i en vit dimma och försökte orientera oss så gott vi kunde. I det stora hela var det riktigt nice, men vi vågade inte ta oss bort mot offpisten eftersom vi åkte vilse hela tiden. Vi väntar på att nån kan guida oss istället! Vi hann lämna CVn för att få jobba i liften vilket lättade vår depression en aning från kvällen innan. Vi fick nämligen reda på att våra CVn inte alls var Canada anpassade, utan att vi var tvugna att skriva om dem helt och hållet. Detta var ett slag i magen eftersom vi levererat ut fel CVn överallt med bild, natonalitet och ålder på. Tydligen är det enligt lag förbjudet att anställa folk genom utseende, nationalitet och ålder så därför kan arbetsgivarna bli så nervösa när de får sådana CVn att de kastar dem.
Nedtryckta som vi blev av den Kanadensiska arbetsförmedlingen kände vi inte längre hopp för att bli kontaktade av jobb, men vi lyckades i alla fall knåpa ihop nya CVn. Vi har också varit på en kurs om Banff så att vi kan få 400 dollars rabbat på säsongspassen, och vi ska ytterligare på en kurs för att bli en av alla ”locals”.
Utanför vårat hus

Yipii, snööö!

Det slutar aldrig snöa!

Mot backen

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *