Kontrakt på boende i Banff inom 24 timmar

Det skulle vara väldigt svårt att hitta boende i Banff hade vi fått höra. Det gick inte att använda sig av bostadssajten Kijiji hemifrån Sverige, så vi förväntade oss att vi skulle få bo på hostel en preiod. Men från att vi satte foten här i Banff tog det oss mindre än 24 timmar innan vi skrev på kontrakt för boende i.
 

Hur gick det till att hitta så snabbt boende i Banff?

 
Vi var spontana i vanlig ordning. Istället för att hänga på några kanadensare ut i backen bestämde vi oss för att få lite nytta gjord. Vi satt i säkert två timmar och sökte runt på nätet och mailade varenda annons vi kunde hitta.
 
Plötsligt fick vi svar från en annons. Det framgick inte speciellt mycket vad det var för något. En halvtimme senare skulle vi få titta på den. Från annonsen kändes det inte som något som skulle passa oss, men vi ville ge det en chans. Hyresvärdinnan mötte upp och visade oss lägenheten. Det var en källarvåning i ett hus 3 minuter från huvudgatan med en tysk tjej och kille samt en kanadensare. 
 

Seriös hyresvärdinna och kontraktskrivning

 
Ganska fort bestämde vi oss för att ta den. Vi funderade på om vi skulle bli lurade eftersom alla sa att det var så svårt att få boende i Banff. Hyresvärdinnan visade sig vara seriös och det var en ordentlig process med kontrakt skrivning. Vi fick nyckeln direkt och bestämde oss för att stanna på hostelet över natten och flytta in dagen efter.
 

Billig hyra

 
Jag och syrran får dela rum men vi delar inte säng den här gången! Det blir superbra det här, kan inte bli bättre! Nu har vi träffat alla roomies också, de verkar riktigt sjyssta. Det blir skönt att bo i ett kollektiv så jag slipper vara ensam när Chrisse jobbar. Dessutom är hyran är bland det billigaste vi kunde hitta. Om vi skulle få det billigare skulle vi vara tvungna att tränga in oss för många människor i ett för litet hus.
 
Nu gäller det bara att fixa jobb också, vi får väl se om det är så svårt som alla säger. Hoppas verkligen inte, annars sitter vi här med ett boende i Banff för ett halvår utan jobb…
 
 
 
 
 

 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *