En vecka i Banff – fortfarande inget jobb

 
Jobbsökandet fortsätter här i Banff efter en veckas tid. Vi blir allt mindre effektiva och otåliga på att få svar. Men det ska väl lösa sig. 
 

Svårt att få restaurangjobb

 
Jag var på en intervju på en restaurang för några dagar sedan och den gick väldigt bra. Han ville dock inte anställa mig eftersom jag har ett CV från tidigare säsonger där jag bara jobbat 6 månader på varje ställe. Det var även en nackdel att jag inte kände till Banff som min egen ficka. Tydligen är det en merit att vara bästis med the lokalbefolkningen. Intervjun var i alla fall väldigt seriös och jag fick förklara varenda minsta detalj från mitt CV.
 
Det var lika för Chrisse på hennes intervju – fast 100 gånger värre. Hon satt och snackade i 1½ timme och när intervjun var slut skulle hon svara på ytterligare frågor via mail. Arbetet skulle innebära extremt dåliga arbetstimmar så hon tackade faktiskt nej till jobbet innan hon visste om hon skulle få det. 
 

Restaurangbranchen annorlunda från Sverige

 
Det verkar lite annorlunda med jobben här än vad vi är vana vid. Alla säger att de kommer anställa folk om cirka två veckor och därför är det ingen idé att leverera sitt CV innan dess. Det verkar inte så vanligt att få ett servitris jobb här. Man kan få en anställning som ”nisse” först innan man kanske kan få ta beställningar. Det verkar till och med som att man måste ha tidigare erfarenhet som diskare för att få jobb som det.
 
Vi var ute och käkade ikväll och studerade systemet de jobbar med. Vad omständigt säger jag bara. De använder gigantiska servisbrickor. Den är så stor att man inte kan hålla den framför sig. Man måste bära den över huvudet. Eftersom man inte kan plocka glas eller tallrikar från huvudet ska man bära med sig ett ihopfällbart bord för att ställa brickan på. När du ska ge gästen sin dryck ska du dra upp en stort block där du ritat upp en karta över vem som ska ha vad. Du står alltså där och läser innantill samtidigt som du försöker puzzla ihop den kladdiga bordsritningen. Konstigt system! All mat serveras med soppa. Även om du käkar burgare får du soppa till.
 

Jobbångesten kommer väl nästa vecka

 
Vi får väl se hur det här slutar. Vi det bra i alla fall och jobbpaniken kommer nog ligga på topp i mitten på nästa vecka skulle jag tro. Alla är väldigt trevliga här. Så pass trevliga att vi undrar hur vi ska kunna vara lika trevliga. Det där med att svenskar är eftertraktade arbetsmyror kanske inte riktigt är så känt på den här sidan av jorden, jag vet inte.
 
Man kan inte gå runt och söka jobb dagarna i ända, så vi har faktiskt varit ute och promenerat och klättrat på berg. Dave som vi bor med tog oss upp till toppen av ett berg som vi trodde skulle vara en enkel promenad. Phu, det gick uppförs vill jag lova, och vi var inte direkt rätt klädda. Vacker utsikt var det!
 
Vi ska nog försöka ta oss ut i backen snart också. Det är bara så sinnesjukt dyrt men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Ikväll blir det chill här i stugan men imorgon är det Sunday Funday igen!
 
 
 
På Hoodoos
 
 
 

 

Fairmont Banff Springs
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *