Framme i Banff – första intrycken

Vi tog en buss mot Banff som tog ca 2 timmar. Strålande solsken och underbara vyer, underbart! Vi checkade in på hostelet och bor just nu med två aussie tjejer och några fransyskor. Vi drog och turistade oss genom byn och insåg att den var ganska stor. Köpcentrum och massor av affärer överallt. Kallt som in i bomben, näsan frös fast och ögonfransarna blev till is, nästan. Hittills verkar det vara supernice, massor med folk överallt. Banff ser ut precis som man föreställt sig en kanadensisk skidort med massa gamla timmerhus och stenklädda skorsten.
 
Vi dog lite på grund av tidsomställningen och sov några timmar innan vi taggade till och drog ut för fest. Vi träffade en hel del aussies och några locals, fick tips om boende och hur man fixar till sig billiga liftkort. Trots att vi nu fått höra klart och tydligt hur grymt bra åkningen varit de tre sista dagarna med puder upp över knäna hela dagarna långa så måste vi sitta inne och försöka få styr på våra liv. Det är lite krångligare att bo i två gigantiska resväskor och en snowboard än en liten backpackväska som jag är van vid. Man hittar ingenting och det är prylar överallt. Så nu ska vi verkligen hitta något ställe att bo på, även om folk säger att det är svårt!
 
Ikväll ska vi möta upp lite svenskar som vi haft kontakt med via nätet, och tydligen är Sunday funday här så nu gir vi den gas!
 
 
 
 
 
 
 
Share

0 thoughts on “Framme i Banff – första intrycken

  1. Skönt att ni är framme och få se lite snö, verkar jätte fint! Fina jackor och mössor ni har

  2. Det ser supernice ut!
    Hur gick det med huset ni pratade om med 3 sovrum? Är det kört?

  3. Vilken kul blogg, denna kommer jag att följa! Själv reser jag inte så långt som till Canada, men har iaf en resa till svenska fjällen att se fram emot inom kort – ska bli härligt med skidåkning! //Maria

  4. Åh vad jag avundar dig som är i Banff! Helt fantastisk by!
    Glöm inte att besöka lake louise och lake moraine! Ska tydligen vara riktigt vackert även på vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.