Att pruta i Thailand

Hur ska man veta hur mycket man kan pruta här i Thailand, eller vad som är dyrt eller billigt? Ett enkelt sätt är att tänka i svenska kronor. Priserna i Thailand är relativa till svenska priser i Sverige i den svenska kronan. En klänning för 200 Baht skulle kunna kosta 200 kronor i Sverige. En dyrare maträtt kan kosta upp till 200 Baht och det kan även en dyrare maträtt i Sverige kosta, om inte mer. Om man tänker efter vad saker och ting skulle kunna kosta i Sverige så har man ett pris på varan. Säger försäljaren att en badboll kostar 400 Baht så vet man att den aldrig hade kunnat kosta 400 kronor i Sverige. Den kanske skulle kunna kosta 50 kronor och det är hur många Baht du ska betala. På detta sätt kan man enkelt tänka ut vad som är relevanta priser på saker och ting, och det bästa är att det är 4 gånger billigare här, eller mer! Hur mycket ska man dricksa? Jag som servitris tycker att 15 – 20 kronor per person är bra dricks i Sverige, den summan uppskattar jag. Det är inte mycket för en person, men det blir mycket för mig om alla ger den summan. Därför är 20 Baht bra att ge i dricks. Att 20 Baht bara är 4 kronor för dig så betyder inte det att det är lite pengar för den thailändska servitören. Makes sense? Enkelt och bra!

Var inte rädd för att pruta, om de blir sura för att du tar i för mycket, skämta bara bort det istället

Share

0 thoughts on “Att pruta i Thailand

  1. Hej du, det verkar som om du varit med i "Bobinson" hela tiden. Du har smakat alla sortser drycker och jag förstår att du inte gillar fulla turister! De bälgar i sig allt, kanske du och Jossan har varit tolerantare? Här i Sverige är fulla människor "paria" (= föraktade). Hoppas du får en fin tid hos mor och far i "deras" villa. Tusen kramar

  2. Tack för att du kom ihåg mig på födelsedagen. Solen sken och 20 st. satt i trädgården och ungarna stod för maten. Anders diskade och Stefan tog kort. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *