Mot Thailand och Bangkok!

Efter en kurerande pizzalunch på Bondi Beach var det dags att bege sig till flygplatsen där vi sa hej då till Jake och Tim. Flyget tog oss närmre 9 timmar och vi hade riktig flyt. Vi hamnade bredvid en thailändsk kvinna som precis öppnat upp ett hotell mitt i centrala Bangkok. För oss som inte hade någon aning om var vi skulle ta vägen sådär klockan 2 på natten så passade detta alldeles utmärkt. Vi fick skjuts med henne till hotellet, hon visade oss till vårt rum och lämnade oss för lite välbehövd sömn. Ingen betalning, ingen incheckning, inga personuppgifter. Vi fick stanna hur länge vi ville, checka ut den tid det passade oss och vi fick gratis internet och frukost. Vårt första möte med Thailand gav oss ett stort, öppet, varmt välkomnande. Vi är just nu i tidszon GMT +7 timmar, vilket betyder att vi är 3 timmar efter Australien och 5 timmar före Sverige.

Nästa dag vaknade vi upp i vårt alldeles egna rum med vår alldeles egna toalett och dusch, utan några andra hostelbäddar i sikte. Men det är vansinnigt hur fort man vänjer sig vid det bekväma! Hur som helst var det dags för oss att försöka göra upp en plan. Vi tog oss ut i den livliga, skitiga staden, full med trafik, tuk-tuks, rosa taxibilar och thailändare med munskydd i ansiktet. Det var svårt att ta sig fram men tillslut lyckades vi hamna på en resebyrå (såklart). Ja, vi är bekväma backpackers som helst slipper tänka på planeringen själva. Antagligen inte det billigaste alternativet men mycket tidssparande! Det slutade med att vi bokade hela vår thailandsvistelse för en månad framåt. Såhär ser planen ut:

 • 2 nätter i Bangkok, 14-16 augusti
 • Nattåg till Chiang Mai den 16 augusti
 • Tigertempel och en natt i Chiang Mai 17 augusti
 • 3 dagar/2 nätters jungletrekking. Vi ska bo direkt på trägolv i hyddor i djungeln, rida på elefanter och åka bamburafting. 18-20 augusti
 • Vi åker med nattåg tillbaka till Bangkok den 21a och spenderar hela dagen i huvudstaden i vänta på nästa nattåg mot Kho Tao.
 • Vi tar vårt dykcert i Kho Tao, 23-27 augusti
 • Tar oss vidare för fest och relax på Kho Samui, 27-31
 • 1 september åker vi till Kho Pangang och festar skallen av oss på Half Moon Party
 • Den 6e åker vi till Phi Phi Island och relaxar.
 • Vi åker till Phuket för en natt den 11e.
 • Den 12e flyger vi till Singapore

Därifrån är inget bokat, men det blir några nätter i Singapore innan vi tar oss runt i Malaysia och slutligen möter våra familjer i Hua Hin i Thailand den 26e september. Sedan var resan slut för denna gång, det återstår några flygtimmar tillbaka till Sverige där jag ska ta beslutet om vilket land jag ska fly till nästa gång. Norge, tillbaka till Sydney, Alperna, Canada, USA? Många tankar försiggår i mitt lilla huvud.

Men än är vi inte där! Efter bokningen var det dags för efterlängtad STORSHOPPING! Jag är pisstrött på all min packning och vill byta ut allt. Vi tog oss bort till MBK Shopping Centre, ett sju våningar högt varuhus där man prutar till skyarna. Det blev bland annat ett par Miss Sixty jeans för 150 kr, en liten resehögtalare för 60 kr, hörlurar för 20, ett linne för 30 spänn, en cool tavla med min favorit surfbuss som jag fått en dille på. En äkta skinnväska i märket Mulberry för 500 kr. Tanken var att vi skulle ta oss ut för lite fest på någon rooftopbar, men vi shoppade till kl 22 på kvällen och då var det hög tid att få i sig någon mat. Inte så varma i kläderna lät vi oss luras av en tuk-tuk förare som skulle visa oss till ett restaurangområde. En tuk-tuk är en halvt inbyggd moppe med ett ostabilt flak bakom, fullt med lysande lampor i alla färger. Livsfarligt transportmedel i en stad utan trafikregler… Det visade sig vara en enda restaurang i området som dessutom var dyr, men vad sjutton vi kunde väl unna oss en finmiddag vår första kväll i Thailand och lära oss av våra misstag istället.

Vår resplan på ett ungefär:

Vi är rika numera
Rosa taxitvätt
Tuk-tuk
MBK Shopping Centre
Share

0 thoughts on “Mot Thailand och Bangkok!

 1. Vi bodde på ett hotell mitt emot MBK när vi var i Bangkok, nära och bra till shoppingen hehe 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *