Användbara tips från en backpacker

Vad kan man göra egentligen för att inte slösa pengar på onödiga saker när man är ute och reser? Få ut så mycket som möjligt men gratis, eller för en billigare peng. Det finns många tips och knep, och nu tänkte jag dela med mig lite av våra egna erfarenheter vi hittills har hittat på.

 • Betala för att tvätta? Nej tack. Man kan lätt använda sig av pinnen på en tops istället. Ta bort bomullen och stoppa sedan i tre stickor där man annars stoppar i pengar. Leta efter rätt ”hål” tills du hör ett klick, dra sedan in den silvriga grejen precis som om det var pengar där i. Men släpp inte pinnarna för då kanske de åker in i maskinen och då går den sönder. Dra sedan ut silvergrejen och maskinen startar. Detta funkar även på torktumlare, men det funkar bara på sådana maskiner som har ett betalsystem som ni ser på bilden.
 • Äta billigt. Som jag sagt tidigare så finns det billigare cheeseburgare än den vanliga lilla cheeseburgaren på McDonalds. Dels har vi Cheeseburger Deluxe, en minivariant av McFeast (som för övrigt inte finns utomlands i stor storlek konstigt nog). Sedan har vi McDubble, en cheeseburgare med två bitar kött. Lunch för en tia en dag man glömde massäck är ju helt ok. Ingår det frukost på hostelet kan man lätt fixa en lunchmacka. Det finns väl ingen gräns på hur mycket man får äta? Salt, peppar och ketchup finns lättillgängligt på McDonalds. Gå till bagerier eller caféer precis innan de stänger, då får du gratis bröd eller mackor som de annars hade tänkt slänga.
 • Äta smart. Man vill inte spendera allt för mycket tid i köket när man är backpacker. Det är inte kul att laga mat när 15 andra pers står och glor på vad du gör, och det finns heller inga redskap. Men äta bör man annars dör man. Nudlar kokar man inte. Man använder antingen kokvattenkranen eller vattenkokaren och låter nudlarna mjukna i några minuter. Vi gör gröten i mikron varje morgon, går på 2-3 minuter. Man kan göra omelett i mikron också. Två ägg med lite vatten i en skål runt 5 minuter i mikron så är det klart. Sedan kan man steka konservsvamp och lök i mackgrillen och lägga på omeletten. Tar inte speciellt lång tid. Vi brukar även steka köttbullar i mackgrillen. Ägg och pasta kan man koka i vattenkokaren, fungerar alldeles utmärkt.
 • Drick billigt. Goon är det enda alternativet här i Australien. En 4 liters vinbox kostar runt 60 -70 kronor och man blir full på tre glas. Farligt men bra. Måste man ändå fylla på i baren så är det kannor som gäller. Jag gillar öl, men Jossan gillar cider. Då kompromissar man. Blanda öl med cider och häll i lite syrup så får du Snakebite. Gott. Köp aldrig små läsk. Köp bigpack och dela upp den i gamla vattenflaskor istället. Då får du mer läsk för samma peng.
 • Internet. Använd McDonalds gratis WIFI. McDonalds finns överallt och man kan sitta hur länge som helst. Fungerar ändå helt ok. Annars finns det caféer eller pubar som man kan gå till där det räcker att köpa en läsk för att sitta i flera timmar.
 • Utnyttja andra. Det finns hur många människor som helst runt omkring dig. De vet alltid saker som du inte vet. Fråga hellre för mycket än för lite, och ha alltid ögonen öppna. De har säkert en massa filmer och musik på sina datorer som du kan få istället för att ladda hem eller köpa.
 • Utnyttja hostelet. Tog tvålen slut? Ingen fara, fyll på den gamla förpackningen på toaletten. Ett lakan kan fungera som filt på stranden.
 • Bo billigt. Börjar det sina i plånboken? Dela en säng och sov skavfötters, låt bara ingen se att ni egentligen var två som checkade in istället för en. Eller om man ska checka in sent kan en person betala för en säng, och ibland när man kommer in i ett rum så är det tomt och då kan man ta in resten av gänget så delar alla på priset av en säng. Ganska riskabelt dock. Couchsurfing är ett bra och billigt sätt att bo på. Man lånar andras soffor gratis.
 • Har du fått bedbugs? Stoppa i allt du äger och har i torktumlaren så tar det död på varenda liten rackare. Fly sedan så långt ifrån sängen som möjligt eller byt hostel illa kvickt.
 • Hårfön? Behövs inte. Huka under handtorken istället.
Vi vill gärna ha fler tips, så är det något som saknas så skriv gärna en kommentar!
Share

0 thoughts on “Användbara tips från en backpacker

 1. Ha ha det var många användbara tips, den där med tvättmaskinen var kul. Hur smakar snakebite tror du det är något för mamma.
  Ni har det bra och man kommer långt med att fråga, annars får man inga svar.
  Kram pappa

 2. Snakebite är gott, ta hallonsyrup eller svartvinbär och blanda med! Tror mamma skulle gilla det. Fast cidern är ju inte lika söt här som hemma, de har sån strongbow mm. Kram

 3. snakebite drack jag i london! och då var det med vanlig cider, det ska typ se ut som blod? men emelie lite äckelvarning på vissa saker 😛 men billigt är bra, här lever vi på gut & günstig. Heter inte maten gut &günstig är det inte värt att köpa. Deras grejer är svinbilliga, 1 liters mjölk för 4 kronor tex, 500 g yoghurt för 3 kr. inte helt fel 🙂

 4. Fantastisk blogg, den kommer att vara till stor hjälp när jag åker iväg i maj 🙂 tack för tipsen 😉

 5. Hej, är i Sydney och ska nu efter några månaders bekvämt och underbart liv här göra kusten som en riktig backpacker, och måste bara säga att du kommer med grymma tips, läste även din guide på travel forum. Stort tack, bästa backpacker-guiden jag läst!!

 6. Hej!

  Jättebra tips inför min kommande resa till Australien i höst 🙂

  Om du har egen data med dig, tar du med den till ex. mcdonalds då för internet eller hur funkar det om du vill ha wifi och har egen data med dig?? dum fråga kanske men har inte förstått hur man får wifi till sin dator..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *