Glad Midsommar från Australien!

För en månad sedan kom vi till Bowen, och vi är inne på vår fjärde arbetsvecka nästa vecka. Tiden bara susar förbi. Vi har fått lön för två veckor, och efter skatt sitter det 8600 svenska kronor på våra konton för den tiden. Helt ok alltså!

I fredags var det midsommar. Hur firar man det i Australien? Man får väl använda sig av det man kan få tag i, så vi shoppade ”svensk” mat. Det blev köttbullar med potatissallad och kokt potatis med dillsås. Några ägghalvor blev det också, med en röra av philadelphia och sweet chilli med konservburks räkor i brist på annat. Självklart unnade vi oss jordgubbar till efterrätt med ett fettsnålare alternativ än grädde och glass – mjölk. Vi fick låna två blommor av vår rumskompis Joe som vi kunde ha i håret istället för en midsommarkrans, men lite senare dök det upp ett hawaiihalsband som funkade utmärkt som inhoppare. Vi köpte vodka shots som skulle representera nubben, och vi sjöng Helan går. Tillslut dansade vi små grodorna med de två andra svenska tjejerna på hostelet, runt en värmelampa som fick bli vår midsommarstång. Folk stod och glodde på oss som att vi var helt dumma i huvudet, och de flesta tyckte att vårt firande var väldigt konstigt. Men de fick sig i alla fall ett gott skratt. Det blev ändå en ganska lyckad midsommarafton, även fast den riktiga känslan kanske inte fanns där. Förresten, varför firar man midsommar egentligen? Jag har i alla fall hört en rolig historia om det, som faktiskt är ganska logisk om man tänker efter. Man reser midsommarstången (ståndet) som för övrigt är en lång pinne med två ringar/bollar på. Sedan hoppar man runt som små grodor/yngel. Komiskt va?

Det blev i alla fall en tidig kväll för vi skulle upp och jobba nästa dag klockan 5 på morgonen. Vi har ledigt nu i två dagar, så vi körde en utgång igår också och slaggade hemma hos våra italienska jobbkompisar Ambra och Sonia. De bor sjukt långt bort men vi fick skjuts och tänkte att det kunde vara kul att se hur dem bor. De bodde i ett litet hus, så det kändes som att komma ”hem” efter 5 månader på hostel. Nästa morgon blev vi bjudna på italiensk frukost så vi blev riktigt bortskämda. Vi ska tillbaka till dem ikväll och ha hemma fest med tjejerna från jobbet, de ska bjuda på mat och det ska snackas tjejsnack. Det blir nog bra!

Share

0 thoughts on “Glad Midsommar från Australien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.