Melbourne

Två veckor i Melbourne blev det. Och vad har vi gjort egentligen? I princip ingenting, men hur mycket som helst. Vi kan huvudgatorna här i stan som vår egen ficka för vi har strosat fram och tillbaka på dem jag vet inte hur många gånger. De här två veckorna har mest bestått av planering och funderingar. Och sådant tar tid. Dessutom har vi sökt jobb, och det är ju faktiskt ett jobb i sig att bara söka. Mycket internet tid har vi haft och många besök på resebyråer och på Peterpan. Men vi har kommit fram till ett beslut. Ett beslut som vi är mycket nöjda med till slut. Jossan åker inte hem, vilket jag var ganska inställd på. Riktigt skönt att slippa bli lämnad ensam och kul att få hänga med Jossan lite till. Som man kanske kan förstå sitter vi typ ihop numera, det är till och med nästan så att vi går på toaletten tillsammans. Vi har kommit varandra väldigt nära helt enkelt, och som jag sagt tidigare tas vi ofta för syskon. Jag tror faktiskt att jag är mer lik Jossan än vad jag är min egen syrra, Chrisse. Vi rör oss likadant, är lika korta, blonda, blåögda, lite blyga men ändå sosciala, tycker om samma saker, samma musik och mat. Det gör det väldigt enkelt att leva tillsammans. Vi har också haft delat bankomatkort i 4 månader nu, och vi har gemensam ekonomi. Vi hade lika mycket respengar från början så därför har vi kunnat göra allt vi ville utan att tänka på om den ena eller andra hade råd eller inte.

 

Så vi har bara kommit halvvägs in på vår resa. Vi har fyra månader kvar. Men nu har vi ett stadigt datum som vi kommer flyga hem på. Vi ska jobba i två månader uppe i Bowen med fruktplockning. Här nere i Melbourne är det svinkallt, här kan man inte vara. Vi har ju inga kläder till sådant här väder! Så uppe i Bowen är det varmt och skönt, nära till beachen. Vi flyger inatt till Mackay och tar bussen in till kära Airlie Beach. (Det är därifrån man tar sig ut till Whitsundays.) Där får vi festa loss en sista kväll innan allvaret börjar bland frukt, spindlar och ormar på öde farmar. Där kommer vi hänga ett tag, till sista veckan på vår Australienvistelse. Då åker vi in till Alice Springs en vecka, mitt i landet, där vi kommer åka runt i jeepar i den röda öknen i tre dagar. Sedan flyger vi ut från Sydney den 14 augusti och landar i Bangkok. Vi har två månader att resa runt i Asien innan planet går hem till Sverige i mitten på oktober. Där kvarstår lite planering, vi vet inte riktigt vart vi ska åka men en sak är säker. Vi kommer tillbringa två veckor i Thailand med våra familjer som kommer ned på semester. Första gången som jag får träffa Jossans familj och våra familjer får lära känna varandra. Det kan inte bli annat än bra!

Så det var planeringen det. Annars har vi sprungit runt på stan som sagt, och idag köpte vi ett coolt smycke på Victoria Market. En stor silverglob på en lång kedja som vi graverade in vår egen text på. Globen ska representera jorden och texten står för vår resa: Äventyr, Upplevelser, Vänskap – Emelie & Josefin. Melbourne är i övrigt en ganska cool stad. Det är konstig arkitektur överallt, märkliga byggnader och statyer. Det påminner lite om Göteborg eller Oslo med sina spårvagnar överallt, så kallade tram. Det är väldigt mycket häst och vagn också. Vi hade säkert gillat Melbourne jättemycket om det inte var så kallt. När man ständigt fryser har man ingen lust att göra någonting. Att gå ut och festa i en storstad där folk går runt i fina klännigar och högklackat hade ju säkert varit kul om man smälte in. Men nu har vi bara ruttna kläder, Converse och den enda jackan jag äger är min svinkalla knallblåa regnjacka som inte passar speciellt bra till party. Kan någon skicka ned lite nya kläder tack?!

Men trots detta har vi ändå pallrat oss ut en del till nattlivet, och vi träffade på en kompis till Jossan vilket var ganska random. Världen är allt bra liten alltså!
Vi var på bio en kväll och såg Pirates of the Caribean. På bilden kan ni se skillnaden på backpackers och vanligt folk. Vi är smartare och mer ekonomiska (inte snåla). Billig big pack Cola från Coles iförd en vattenflaska och halvt brända popcorn från en skruttig hostelmikro. Man får inte vara dum inte! Det finns mycket man kan spara in pengar på. Vi har lärt oss hitta de små guldgruvorna på McDonalds till exempel. Cheesburgare är inte dyrt men inte speciellt mättande. Det finns fler cheesburgare än man kanske tror, sådana som inte står uppe på tavlan. Dels har vi McDubble, en cheesburgare med två bitar kött i och så har vi Cheesburger Delux som är en minivariant av en McFeast. Båda dessa varianter är billigare än den vanliga Cheesburgaren. Gröt är en billig måltid och vi ska göra en ”Kissie”. Testa att käka barnmat som lunchlåda. Det behövs ingen kyl, ingen matlåda och det är mycket näring och lite kalorier. Ligger den i väskan en varm dag på stranden behövs heller ingen mikro. Om vi klarar av att käka det återstår att se.

Vi hittade världens största vinglas på vårt hostel

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *