Bedbugs: Fiji är inte bara ett paradis för backpackers

FÅ HÅRET TVÄTTAT I VATTENFALL AV FIJIANSKA KVINNOR

Det var en härlig båtresa över från Naviti Island, med sol och fint väder – tills vi kom in i en regnskur. Efter skuren uppenbarade sig regnbågen över de knallgröna öarna. Det var helt otroligt vackert. Väl framme i Waya Lailai på Wayasewa Island tog vi en titt runt den underbara resorten och blev varmt välkomnade av all trevlig personal. Efter ett tag gick vi förbi ett vattenfall, där några fijianska kvinnor låg och badade. De insisterade på att vi skulle hoppa i med dem. Vips fick vi håret tvättat av kvinnorna i ett vattenfall!


Bedbugs Fiji


Bedbugs Fiji


BETT ÖVERALLT

Vi bodde i ett rosa 8 bädds dorm med myggnät till varje säng. Återigen kände vi oss som prinsessan på ärten under det vita, genomskinliga skynket. Tyvärr är Fiji inte bara ett paradis för oss turister, utan även för insekterna som kallas bedbugs, eller vägglöss på svenska. Det är tyvärr är en stor risk för att du råkar ut för bedbugs när du är i Fiji.

Ju mer du reser runt till olika sängar, desto större är risken för att du möter dessa obehagliga varelser. Bedbugs kan ofta associeras med ett smutsigt hostel men det är inte alltid orsaken. De kan dyka upp i var som helst. Jag hade plötsligt sjukt mycket – vad jag trodde – myggbett överallt. På fingrarna, mellan tårna, på rumpan, i bikinilijen och för att inte glömma en inflation på överarmarna. Det visade sig vara bett från vägglöss – små svarta insekter som gosar ned sig i lakan och madrasser och tittar fram lagom till natten. De biter i spikraka rader och betten kliar som tusan.


Bedbugs Fiji


Bedbugs Fiji
Sängen såg fräsch ut men där gömde sig en massa bedbugs

HUR UNDVIKER DU BEDBUGS?

Nu har vi lärt oss att bedbugs-inspektera sängarna innan vi somnar. Du kan hålla lite koll på vissa faktorer för att undvika att sova i en säng med bedbugs. Finns det bruna, prickliknande fläckar på madrassens sidor, särskilt längs sömmarna är det ofta avföring från krypen. Ser du små döda kryp som ligger på sängen är det högst troligt bedbugs, du kan även se dem på sängramen. Ibland räcker tyvärr inte ens detta, ibland finns de där även om du inte kan se dem. Har du fått bedbugs är det bästa botemedlet bekämpningsmedel. Fråga ditt hostel om du kan låna lite bekämpningsmedel och spruta utsidan av din backpack. Bäst funkar värme, så tvätta allt i tvättmaskin eller torktumlare så fort du har möjlighet. 


LÄS MER OM ATT BACKPACKA I FIJI HÄR


Bedbugs Fiji


Bedbugs Fiji


Bedbugs FijiBedbugs Fiji


Bedbugs FijiBedbugs Fiji


Bedbugs FijiBedbugs Fiji


Bedbugs Fiji


Bedbugs Fiji


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *