Cast Away Island – segla bland vackra korallrev och sagolika öar med skutan Seaspray

Efter enbart någon timmes sömn på partyön Beachcomber fick vi riktig lyxfrukost. Vi fick bland annat göra vår egen omelett. När magarna var mättade hoppade vi på båten som skulle ta oss bort till skutan Seaspray. Vi seglade på den gamla skutan bland otroligt vackra rev och sagolika öar.


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


 

Segla till Castaway Island


SEGLA I ETT TROPISKT PARADIS

Fiji är ett tropiskt paradis. Klimatet är fantastiskt, sandstränderna är sprakande vita med svajande palmer, klarturkosa vatten och ett vänligt, glatt folk. Gastarna spelade låtar på gitarrerna och sjöng fina sånger hela vägen bort till Monuriki Island. Kan man ha det bättre? Antagligen inte. Det korkades upp champagne och det bjöds på exotisk frukt. Drick tills du storknar.


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


HÄPNANDSVÄCKANDE VACKERT PÅ CASTAWAY ISLAND

När vi kom fram till ön kunde vi inte sluta stå och glo med öppen käft, och kameran gick i ett. Jag kan inte beskriva med ord hur vackert det var. Häpnadsväckande. Monuriki Island kallas även för Cast Away Island då det är den ö där de spelade in filmen Cast Away med Tom Hanks. Jag skulle nog klara av att vara strandad på den sagolika ön och endast leva på kokosnötter faktiskt! Vi hann inte snorkla speciellt mycket eftersom all vår tid gick åt till att fota. På den korta tiden vi väl snorklade såg vi enorma, färgglada fiskar i det kristallklara vattnet. Alldeles för snart kallades vi in på lunch – och vilken brakmåltid! Det bästa vi ätit på länge! Personalen var grym och behandlade oss som kungar.


Segla till Castaway Island

 


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


BESÖK I BY VÄLKOMNADE MED KAVA

På fulla magar var det dags att besöka en liten by. Där fick vi ett traditionellt välkomnande med Kava och sedan blev vi visade runt byn. Om man nu kan kalla det för by vet jag inte… De sov på golvet i ruckel till skjul. Här i Fiji använder man sig av uttrycket ’Bula’. Ju oftare du säger Bula ju gladare blir du. No worries liksom! Vi kikade på deras marknad med snäckor innan vi tog oss tillbaka till Seaspray och seglade tillbaka. Vilken dag! Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Personalen spelade ännu fler låtar och allt var så otroligt mysigt och vackert att man fick tårar i ögonen. Vilket liv vi lev!


Segla till Castaway Island

 


Segla till Castaway Island

 


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


UPPGRADERAT RUM

Vi tog oss så småningom tillbaka till fastlandet där vi återigen bodde på Smugglers Cove i Nadi. Det blev lite strul med bokningen vilket slutade med att vi fick bo på ett dubbelrum med eget badrum och TV, värt 170 Fijidollar (runt 700 sek) – lyx! Tre eller fyra pizzaslizar slank ner innan vi försvann i drömmarnas värld i vår lyxsvit med havsutsikt.


LÄS MER OM ATT BACKPACKA I FIJI HÄR


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway IslandSegla till Castaway IslandSegla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway IslandSegla till Castaway IslandSegla till Castaway Island


Segla till Castaway IslandSegla till Castaway IslandSegla till Castaway Island


Segla till Castaway Island


Segla till Castaway IslandSegla till Castaway Island


 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *