Bygg ditt eget spa på Hot Water Beach – vulkaniskt varma källor på stranden

Första dagen på vår resa runt New Zealand med Stray Travel började utanför vårt hostel i Auckland. Vår buss hämtade upp oss och sedan bar det av! Först stannade vi till uppe på den gamla vulkanen Mount Eden. Därifrån ser du utsikten över hela Auckland. Auckland är världens fjärde största stad till ytan. Det är förhållandevis inte så många som bor där, men det tar ca 1 ½ timme att köra ut ur staden.


Hot Water Beach

 


Hot Water Beach


RAUKLIKNANDE ÖAR OCH LIMEGRÖNA LANDSKAP

Därefter körde vi vidare till några olika utsiktsplatser – shit vad New Zealand är vackert! Det är inte likt Australien för fem öre, det är otroligt grönt och ganska bergigt med många får-hagar överallt. Ibland är det så grönt så det nästan är självlysande i lime. Färgen på vattnet är ännu turkosare än vi hittills har sett, vilket jag inte trodde var möjligt! Det finns små lustiga öar lite överallt som sticker upp som raukar ur havet. Vädret är ganska kyligt, men när solen är framme är det skönt.


Hot Water Beach


Hot Water Beach


HOT WATER BEACH

Vi fortsatte vidare till Coromandel Peninsula och gjorde ett stopp på Hot Water Beach som ligger en liten bit utanför Hahei. Hot Water Beach är en strand men underjordiskt vatten som var så varmt så det kokade på vissa ställen. De varma källorna vid Hot Water Beach är ett bevis på det vulkaniska förflutna i området. Vattnet värms naturligt upp av geotermisk aktivitet bara 2 km under ytan. Vi grävde upp vår egen pool i sanden och badade i det extremt varma vattnet. Det var som att vara på ett spa – fast utomhus. Sjukt nice! De varma källorna är endast är tillgängliga vid lågvatten. 


Hot Water Beach


Hot Water Beach


Hot Water Beach


CATHEDRAL COVE – EN ”MUST-DO” I NYA ZEELAND

Efter att ha relaxat i poolerna på Hot Water Beach kom vi fram till vårt hostel i Hahei. Jag och Jossan knallade iväg på en lång promenad till Cathedral Cove. Det är en strand som måste besökas när du är i Nya Zeeland och det är en väl fotograferad plats. Cathedral Cove är en av 37 marina reservat i Nya Zeeland, vilket betyder att det marina livet här är riklig. Det gör det till en utmärkt plats för snorkling och dykpunkt. Du tar dig dit till fots och leden är väl asfalterad men kräver att besökare lägger lite ansträngning för att komma till denna plats. Där var det väldigt vackert med konstiga klippformationer, grottor och vattenfall.


Hot Water Beach


 

Hot Water Beach
Cathedral Cove

Hot Water Beach


Vi hann inte vara vid Cathedral Cove så länge utan vi fick skynda oss tillbaka till hostelet för att hinna till middagen som vår busschaufför från Stray Travel lagade. Det blev alla möjliga sorters kött, sötpotatismos och sallad. Mycket gott! Det bjöds till och med på efterrätt – choklad och marshmallows blandat med yoghurt och grädde… Hmm, ja det var något nytt i alla fall!


Hot Water BeachHahei Beach


Hot Water Beach

 Hot Water Beach


Hot Water BeachHot Water Beach


 

Share

0 thoughts on “Bygg ditt eget spa på Hot Water Beach – vulkaniskt varma källor på stranden

 1. Kul att höra ifrån er igen! Du skulle inte skickat hem jackan med oss! Det ser fantastiskt ut på bilderna. Hur billigt är det i NZ?

 2. Skönt att höra ifrån er igen. Ni är duktiga på att planera er resa. Akta er för alla duktiga seglare……..
  du vet väl hur det gick för mamma.

  Sköt om er
  Kram Pappa

 3. "City of sails" heter Aukland också. Ni får inte missa Rotorua med allt sprutande vatten ur jorden. Några mil norr om Aukland fanns familjen Modigh från Åkers Styckebruk med sitt Fours Seasons Motel. Ring (deras son Niclas, ca 25 år) 942 69 462 eller 942 65 768. Vi bodde där flera dagar 1990.

 4. "City of sails" heter Aukland också. Ni får inte missa Rotorua med allt sprutande vatten ur jorden. Några mil norr om Aukland fanns familjen Modigh från Åkers Styckebruk med sitt Fours Seasons Motel. Ring (deras son Niclas, ca 25 år) 942 69 462 eller 942 65 768. Vi bodde där flera dagar 1990.

 5. Jag har skickat två meddelanden till dig, varför kommer de inte fram?

 6. Dina medelanden har kommit fram mormor, vi kommer tillbaka till Auckland om ca 3 veckor, vi kanske kontaktar dem da! Vi har varit i Rotorua redan, men jag skriver mer om det i mina inlagg senare!
  Mamma: Dollarn ar ungefar som i Australien, lite billigare har men 1 NZ dollar ar 5 svenska sa det blir betydligt mycket billigare!
  Pappa: Vi har inte traffat nagra seglare an, men vi kommer tillbaka till Auckland om nagra veckor som sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *