Whitsundays

På lördagen drog vi iväg till hamnen, Abel Point Marina, för att möta upp gruppen som vi skulle åka med till Whitsundays. Vi var totalt 32 personer på båten, inklusive en skeppare och två gastar. Det var ett riktigt härligt gäng, som bestod mestadels av killar. Vi var tre svenskar, ett gäng engelsmän, några holländare, tyskar, två fransmän, två irländska tjejer, schweizare, och en snubbe från LA. En salig blandning helt enkelt! Vi gick ombord på vår båt, Condor, som är en 24 meter lång kappseglingsbåt. Den har vunnit tävlingar runt om i världen, till exempel Sydney to Hobart, Fastnet, Bermuda Cup och Antigua Race Week. En riktigt nice segelbåt faktiskt, med ett stort kök och the crew var helt underbara! De verkligen servade oss från morgon till kväll och vi bara åkte med och njöt av det goda livet.

 

Hur som helst, vi drog ut på havet och hissade segel, seglade en bit bort till Langford Island där vi la oss på svaj för att hoppa i vattnet och snorkla. Eftersom det är ganska vanligt med ”marine stingers”, alltså farliga maneter, så var vi tvungna att använda så kallade stingsuits. Jättefula dräkter som man kände sig otroligt snygg i (not) men ganska praktiska ändå. Vi snorklade ett bra tag, såg en hel del coola fiskar men efter ett tag var det dags att gå upp och käka osttallrik och åka vidare till stället vi skulle ligga vid under natten. Stonehaven heter det stället, som ligger på Hook Island. Så fort vi lagt ankar serverades det middag. Det blev grillad kyckling med potatismos, riktigt gott! Så var det dags att korka upp vinet också, denna gång hade vi lyxat till det och köpt rosévin så det blev fanta och rosé resten av kvällen. (Låter kanske mer glasigt än det var, vinet är fortfarande goon allstå gjort på fiskrens och äggskal men ett rejält upplyft från det vita goonet som vi är rejält trötta på vid det här laget). Vi hade en supertrevlig kväll med riktigt grymma människor, stämningen var på topp och vi chillade och snackade oss igenom kvällen tills det var dags att gå till kojs. Det var dock fruktansvärt varmt inne i båten, så man fick typ ingen luft om man skulle sova där och rulla runt i sin egen svett är ju inte det mysigaste. Så vi sov uppe på däck under fullmånen och stjärnhimmelen och vaknade till att solen lyste på oss.

 


Hissa segel för fullt!


Sexig som få i stingsuit


Vackra koraller


Vi sov på däck under fullmånen


Nästan hela gänget


Fest på däck

Share

0 thoughts on “Whitsundays

  1. Hej Emelie! Ser att det var ett tag sedan du gjorde detta, men jag och två kompisar drar till Australien om ett par dagar och tänkte passa på att boka ngn Whitsundays tur ganska snart. Genom villa bokade du din lilla trip? Tack i förhand, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *