Town of 1770

Nu har vi lämnat Cooloola coast och åkt till Agnes Water. Vi bodde en liten bit utanför byn på Sothern Cross, så vi fick hyra gratis cyklar vilket jag och Jossan tyckte var en jättebra grej. Vi behöver motion efter allt onyttigt som man stoppar i sig… Vi cyklade in till stan på de skruttiga cyklarna utan växlar eller möjlighet att ändra inställning på sätet. Så det var sjukt jobbigt att cykla men fram kom vi tillslut och kollade in stan, som var extremt liten. Sedan drog vi ner till stranden och sov lite där innan vi handlade lite mat för kvällen och trampade vidare tillbaka till hostelet. Kvällen blev väldigt lugn och vi hängde bara runt på hostelet. Jättemysigt ställe by the way, det var mer som att bo på någons gård än på ett hostel. Det sprang runt en massa hundar på gården och vi bodde i små stugor där hästarna gick precis utanför. Så jäkla mysigt var det i vårt rum, för längs med sängarna var det ett avlångt fönster med bara ett tunt nät för, precis där man hade huvudet, så man somnade till ljudet av grodor och vaknade till solen och fågelkvittret, eller ett hästgnägg. Det var länge sedan jag sov så gott (kan ju också bero på att man var ganska trött efter Fraser Island.)

Nästa dag var det äntligen dags för surfing! Jag har verkligen längtat efter att få surfa lite, det har gått alldeles för lång tid sedan vi gjorde det senast. Men nu var det sista chansen att surfa, eftersom barriärrevet börjar efter Agnes Water. Vi tog faktiskt en lektion, så vi är inne på den fjärde surflektionen nu. Det var konstigt nog billigare att ta en tre timmars surflektion än att bara hyra brädan, så det var en riktigt bra deal. Vädret var perfekt och vågorna precis i rätt storlek för oss så det var sjukt kul, jag ville inte sluta. Men när vi legat i vattnet i tre timmar började jag känna hur trött jag var i armarna av all paddling, jag orkade knappt lyfta upp kroppen från brädan när jag skulle ta vågorna. Så det var väl på tiden att gå upp antar jag, trots att jag egentligen inte ville. Inte för att skryta, men jag fick faktiskt en massa komplimanger av en av tränarna, han undrade varför jag tog lektioner när jag klarar det lika bra själv. Det var ju himla kul att höra! Tråkigt att vi inte kommer kunna surfa nu på ett tag.

Efter surfingen käkade vi lite, och sedan tog vi bussen tillbaka till hostelet för att hämta cyklarna igen. Jag hade hoppats på att vi aldrig mer skulle cykla på de där hemska cyklarna, men vi ville åka och se 1770 så det var det bästa alternativet. Så då trampade vi iväg igen, och längs med vägen hittade vi ett utomhusgym så vi tränade lite där, det var kul. Sedan fortsatte vi vidare till Town of 1770, som fått sitt namn av att Captain Cook klev iland just på den platsen det årtalet. Där var det riktigt vackert, så vi lämnade cyklarna och promenerade en bit på stranden. Rätt var det var kom det ett gäng kajakare och vi tyckte att vi hörde danska röster långt ut på vattnet. Kunde det vara möjligt? Jo, visst var det så, där kom våra danska vänner från Fraser Island, och det var ett ganska sjukt sammanträffande! Och tydligen bodde vi på samma hostel också, så vi mötte upp dem senare på kvällen i baren och käkade BBQ och drack bärs. Det var riktigt nice med en kall öl efter denna dag som bara bestått av motion. Vi surfade i 3 timmar och cyklade i 2, så vi gjorde oss riktigt förtjänta av den där ölen! Sedan började lekarna och tävlingarna sätta igång, och det var dags för body painting. Vissa var mer extrema än andra, så det var riktigt kul. Vi blev utsatta för en som jobbade på hostelet, en liten rufsig kille som var helt galen och såg ut som en hob. Han kladdade ner alla med färg och tillslut blev han så jobbig att vi kastade i honom i poolen! Under kvällen hade vi besök av några roliga varelser. När jag gick förbi en buske trodde jag att det var någon snubbe som satt där bakom och försökte skrämmas genom att låta som ett får med sin mörkaste röst. Men efter ett tag insåg vi att det var ingen människa, det var grodor som lät så fruktansvärt roligt. Det var länge sedan jag hört något så roligt! Och på tal om djur, när vi kom tillbaka till rummet hittade vi en ödla som sprang omkring under sängarna, så en av danskarna plockade upp den i svansen. Gissa vad som hände? Ödlan tappade svansen och sprang iväg fort som attan medans svansen låg kvar och sprattlade som tusan. Jag tror det slutade med att svansen kastades i Jossans säng och sedan har vi inte sett röken av den. Jag tror Jossan sov gott i alla fall!

Nu är vi på väg till en cattle station, där vi ska bo en natt och rida på en mekanisk tjur och skjuta lerduvor.

 


Utanfor hostelet


Vi cyklade en massa!


Scooby, en av hundarna pa garden


Vi tog en surflektion till


Sportiga Jossan


Town of 1770


Jo, vi gymmade faktiskt!


En snuskig larv, vi tror att den blir en fjaril. Fjarilarna har ar sa stora som grasparvar


Vi stotte pa danskarna


Bodypainting!

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *