På plats i Magaluf!

Skrivet i måndags:

Igår började nästa äventyr mot destinationen Mallorca och party byn Magaluf. Emma kom upp till Stockholm på lördagen så vi åkte tillsammans mot Skavsta med mamma som chaufför. På vägen hämtade vi upp en tjej som heter Emelie, som jag har pratat lite med via Facebook en del. Hon hittade mig på backpacking.se och tur var det! Ingen aning om vad det här egentligen var för tjej svängde vi in vid Hallunda och plockade upp henne. Hon är ett år äldre än mig, pluggar i Lund men är från Trollhättan och har farit runt lite tidigare med sin pojkvän som det nu tagit slut med, så hon ville ha nya resekompisar. Supergullig tjej, verkligen! På flygplatsen var det lite fummel med vikten på bagagen som var ganska begränsade, med tanke på att vi nu ska ha med oss packning för en oviss framtid till ett nytt land vi ska bo i. Men det löste sig tillslut. Emma som är väldigt flygrädd har fruktat för denna dag under lång tid, och det blev både en och två öl för att lugna nerverna. Den sista ölen drack vi i kön till incheckningen, stackars barnfamiljer trodde väl att vi var alkisar. Men flygningen för Emma gick över förväntan och hon var superduktig, och för att få tankarna på annat fick hon en flört med den spanska flygvärden som gav henne sitt nummer och till och med en liten kille på kanske 15-16 år som gav henne pussar genom luften, mycket komiskt! Vi fick höra av piloten att det var 35 grader och strålande sol, vilket kom som en chock när vi väl klev av. Vi hade lämnat ösregniga Sverige som var 9 grader mitt i sommaren.

Efter att vi landat hade vi egentligen ingen som helst aning om var eller hur vi skulle ta vägen. En svensk kille, Martin, kom fram och undrade om vi kunde dela taxi, han hade varit hemma för ett studentfirande men jobbar på en bar som heter Blue Moon Bar och har varit här i två månader redan. Vi fick syn på en turistbyrå och bokade två nätter på ett hotell i Magaluf, så nu hade vi i alla fall ett mål att åka till!

Hotellet var helt OK och vi lämnade av vår packning och gick sedan ner en sväng till stranden och sedan tog vi oss en bit att äta. Klockan började bli mycket så vi drog oss hemmåt för lite förkrök och sedan gick vi in till stan. Vi skulle egentligen möta upp Martin, men det blev visst aldrig så, det får bli ikväll istället! Vi var överallt och ingenstans men vi höll i alla fall ihop vilket var väldigt bra! Det är britter överallt och en hel del svenskar. Sedan fick vi syn på en rodeo tjur och den skulle vi ju bara upp på! Jag och Emma körde tillsammans, men det jobbiga var att den som styrde tjuren såg sin chans till underhållning och satte på några extrafunktioner så tjuren studsade ganska onaturligt, allt för att det skulle se ut som att vi satte på varann… Hehehe. Sedan hoppade Emelie upp och red som en riktig cowbow! Jag tror hon slog rekord för kvällen!

Emma tyckte att det var kul att spruta vatten på alla hon gick förbi, men det tyckte inte ett gäng britter, som sprang efter henne i full fart med en nyladdad Malibu drink som de hällde rakt över henne, så resten av kvällen blev Emma känd som en vandrande Malibu. Sedan skulle vi hem, och egentligen bor vi väldigt centralt, men vi fick för oss att vi skulle hoppa in i en spansk bil som körde oss hem.

På morgonen vaknade vi av att Emma hade gått ner till affären och köpt vattenmelon. Mums! Sedan gick vi ner till stranden och stekte våra bleka kroppar. Helt underbart! Vid lunchtid så mötte vi upp Martin som tog oss med till restaurangen E4:an och åt god pasta. Jag tror jag hade fått solsting vid det laget, för jag blev helt konstig, men det gick väl över efter lite vilan! Martin gav oss en del bra tips, och vi fick även träffa några av hans kompisar, bland annat en norrman som ska komma till vårt hotell senare ikväll. Sedan gick vi och kollade lite lägenheter och vi tog oss även ett dopp vi den andra stranden. Sen gick vi hem och vilade lite, och Emma och Emelie stannade till nere vid polen där de hittade två svenska killar som de bestämde dejt med lite senare för att gå ut och äta. Mycket trevligt. Så nu ska vi göra oss i ordning och se hur denna kväll kommer urarta!

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *