Brisbane

Det var riktigt trakigt att lamna Surfers Paradise, det hade efter 10 dagar blivit lite av varat hem. Men vi maste ju vidare sa vi hoppade pa bussen i Surfers som tog oss till Brisbane. Det var inte alls speciellt langt den strackan, sa vi hade hela dagen pa oss i Brisbane. Vi gick och kollade stan hela dagen och shoppade lite, sedan gick vi till var kara resebyra, som har hjalpt oss med hela resan och som kommer hjalpa oss vidare resten av vistelsen. PeterPan heter dem, och vi bokade hostel i Noosa billigt via dem. Sedan var det dags att bege sig till hostelet och gora sig i ordning for kvallen. Den har gangen bodde vi med 6 grabbar, 3 skottar, 2 engelsman och en irlandare. Riktigt grabbiga killar, typ fotbollshuliganer som luktade svett, men trevliga var dem allt! Pa kvallen gick vi ner till puben nedanfor hostelet, och traffade pa nagra aussie killar som tog oss med bort till the Valley, bargatan nr 1 i Brisbane. Dar festade vi och hade kul till klockan 5 pa morgonen, sa vi var lagom doda dagen efter.

Andra dagen i Brisbane spenderade vi pa en marknad och i Botanic Garden. Marknaden lag vid en lagun, Australiens enda innerstads lagun, den sag sjukt nice ut, men tyvarr var den avstangd pga renovering efter oversvamningen. Det var sjukt mysigt i Botanic Garden, vi la oss i skuggan i graset och sov och det kandes som man sov i djungeln med allt fagelkvitter. Vi var aven tvugna att kolla utestallet the Fox pa sondagkvallen, for det hade vi hort mycket om. Det var inte sa mycket folk, men vi hade kul och traffade en massa aussies.

Jag gillade anda Brisbane, en stor stad men anda mysig. Vi sag ju inte sa mycket i och for sig, vi hade bara tva dagar pa oss. Och man sag inte mycket av oversvamningarna, det tydligaste var att floden var alldeles brun. Vi pratade med nagra pa puben under vart hostel som berattade att det var vatten upp till borden i puben, men man kunde inte se nagra skador nagonstans… Men att det ska ha simmat runt krokodiler pa gatorna har jag lite svart att forsta.


Floden i Brisbane ar alldeles brun efter oversvamningen


Konstiga trad i Botanic Garden


Klappa den lilla grodan

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *