Storturisterna Emelie och Emma intar staden

Nu har vi varit i Barcelona ett par dagar, och vi gillar det! Det var helt rätt att åka hit, nu känns det som man fått uppleva Spanien, eftersom Magaluf är helt övertaget av britterna. Här kan man verkligen använda sin spanska om man vill och vi har saknat shoppingen. Stranden är underbar, lång som sjutton och bred. Idag fick vi en välförtjänt massage på stranden, jävligt nice. Igår åkte vi turistbuss i hela 8 timmar. Så nu har vi sett hela Barcelona. Däremot, Emma ville så grymt gärna in på fotbollstadion, men självklart var ju den stängd när vi kom dit. Och jag ville se La Sagrada Familia, och betalade inträde för att gå in, vilket vi hellre hade gjort ogjort. Har man inte sett en byggnadsställning förut så kanske det var intressant att se. Grejen var att vi kom in där, och det var ingenting att se förutom byggnadsplats och en lååång lång kö till hissen som kostade ytterligare pengar för att ta sig upp i tornen. Vi åkte hissen upp och gick de trånga trapporna ner, och tyvärr så var det inte så värst märkvärdigt. Det var jävligt coolt utanför dock, när man var utanför grindarna! Så nu har vi varit kulturella och duktiga. En jävligt fin stad med massor att se, och massa konstiga byggnader överallt.

Vi har också hunnit med lite uteliv. Igår förade vi hos våra helflummiga tyska grannar och sedan gick vi till en pub. Häromkvällen var vi lite överallt, men nu har vi fått reda på de bra ställena, så imorgon blir det Grande Fiesta för mig och Emma!

Idag har vi haft en kanondag. Vi har käkat billig och superfräsh kebab, ätit den godaste glassen jag någonsin har stoppat i mig, shoppat, legat på playan och haft en dundertrevlig kväll. Vi körde nyktert, och det var jävligt kul. Vi gick upp och ned för La Rambla typ hundra gånger och skrattade åt alla de roliga gatuartisterna, och slutade inte bli faschinerade av magiker och skitgrymma dansare.

Share

0 thoughts on “Storturisterna Emelie och Emma intar staden

  1. Du får verkligen se dig omkring. Och lite pengar kanske du oxå tjänar ?? Men passa på medan du är ung, när du blir mamma till flera barn är det svårare som du förstår. Var rädd om dig, jag saknar båda mina barnbarn-flickor. Ni blir gamla innan jag hinner se er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *