Kungens födelsedag

FREDAG 5 DECEMBER

Ytteligare en härlig dag på stranden och det var kungens födelsedag och därför holiday och mycket folk. Kocken från svensk restaurangen vi åt hos dagen innan kom förbi och lite senare fick vi nedsmugglade pannkakor till solstolarna.

Sådär på kvällen då det var lågvatten bestämde vi oss för att knalla bort på stranden till stan. Det var mörkt och läskigt och fullt av stora äckliga krabbor som nästan nöp oss i tårna. När vi kom fram gick till en restaurang och åt goda spare-ribs och fick riktigt bra service. Sedan mötte jag och syrran en av alla cowboys på Takiab Beach som vi kallar Toker. Vi trodde att det skulle bli fest för hela slanten nu när kungens skulle firas, men tji fick vi för alla pubar var stängda hade stängt. Vi lyckades hitta en pub vid havet där det fanns gott o m mygg. Så våra ben smälter lätt ihop med en dalmatinerhund!

Det började trevligt men övergick ganska snabbt till kärleksförklaringar som det lätt blir när man umgås med lokalbefolkningen, tydligen. Syrran fick Toker att vifta på öronen som den långa, sköna, blonda svenskan, medan jag blev den fula ankungen, 16 år med pojkgarv i Thailändarnas ögon. Jag vet inte varför de tycker att jag ser så ung ut när de själva inte ska säga så mycket, alla ser ju 10 år yngre ut än de är! Tacka vet jag skandinaver!

Kungen på bilden till vänster


Toker, alltid med plåster på näsan, och syrran


Sexiga myggbett på knäna


Yes, jag ser för en gångs skull lång ut!


Brorsan och mamma


Jag vettskrämd, brorsan rädd och syrran obrydd?


Läskig krabba


Krabb bon


Mmm gott med Singha


Thailändsk delikatess..


Hmm… ser gott ut det där!

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *