Vilken splitboard-utrustning ska du välja?


» INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR. LÄS MER HÄR«

Funderar du på att skaffa en splitboard? Välkommen till en ny värld av frihetskänsla och fantastiska upplevelser utanför liftsystemet! Men du öppnas också upp för en värld av nya prylar – vad är egentligen nödvändigt och vilka varianter är bäst att satsa på? I den här guiden hoppas jag kunna dela med mig av vad jag själv kommit fram till efter flera år av turer med min splitboardutrustning.


Det ska gå smidigt

Att åka men skidåkare kan ofta göra mig ganska stressad. Det är en hel del extra moment för en splitboardåkare som skidåkarna slipper. Det är skönt att känna sig snabb i sina ombyten och att det inte blir för omständigt. Men det är inte lätt – hur gör ni när ni åker med skidåkare? För mig tar det ofta så lång tid att få ordning på allt! Därför gäller det att utrustningen fungerar som den är tänkt – det blir så frustrerande när till exempel stavarna har frusit ihop och folk redan står och väntar på en.


splitboard

En dyr investering – men du sparar pengar!

Det är antagligen ingen överraskning för dig när jag säger att det är väldigt dyrt att köpa en splitboard med alla tillbehör. Men vet du vad det bästa är? När du väl investerat i en splitboard – tänk på hur många liftkortskostnader du kommer spara framöver! Sedan jag skaffade min splitboard har jag inte suttit i liften många gånger i alla fall. Man blir bortskämd av de vackra, orörda fjällen utan en massa folk och kalla liftar så jag har inte saknat pisterna alls!


Var ska du köpa din splitboard?

Begagnadmarknaden för oss tjejer är inte speciellt stor. Det är inte allt för ofta någon säljer en splitboard eftersom sporten inte blivit riktigt så utbredd än. När någon väl säljer ska du ha tur att måtten passar just dig. På On edge på Facebook eller i deras köp-, och säljgrupp kan det dyka upp begagnade splitboards, det kan till och med vara lönt att skicka ut en förfrågan där om någon är sugen på att sälja. Jag köpte min splitboard online från Höjdmeter.se – de har riktigt bra service, de är väldigt kunniga och har bra grejer. Inlandet.se har också bra service. Sport-conrad.com kan ha ganska bra erbjudanden också, värt att kolla på.


splitboard

Vilken splitboard?

Jag är 160 cm lång och har en Burton Family Tree Anti Social Splitboard på 147 cm. Tänk på att brädan ska vara lite längre än en pistbräda så att du får mer yta att sväva ovanpå pudret på! Se till att brädan har bra och enkla spännen att sätta ihop den med. Mina är i plast och inte så stabila, jag skulle hellre satsa på ett par metall-clips.

Vilken typ av splitboard ska du välja? Inlandet har skrivit en bra guide där du kan fördjupa dig lite mer: Att välja splitboard/bindning och utrustning.


Inte för starkt klister, och ha rätt valla!

Jag har ett par Kohla hudar till min splitboard. Men klistret på dem har varit alldeles för starkt. Det går inte att packa ihop dem utan att ha ett mellanlägg, för då sitter de stenhårt fast i varandra och drar loss klistret ifrån sig själv när man försöker dra loss dem. Du vill ha ett par hudar som är smidiga och lätta att sätta på och av, utan ett mellanlägg som lätt blåser bort! Se också till att du har rätt valla som fungerar med hudar. Gör inte om mitt misstag, att valla med en vanlig valla som helt dödade klistret så hudarna höll sig inte på plats under turen.


Underlätta med stavar

Jag har ett par Black Diamond Compactor stavar som man viker ihop i tre delar så att de får plats utanpå ryggsäcken när man åker ned. Nackdelen med dem är att de är lite sladdriga och knappen som man låser upp staven med kan ofta fastna när det är kallt ute. De tar större plats än en teleskopstav som går in i sig själv – jag skulle satsa på en sådan om jag köper nya, tex en sådan här. Tänk på att staven måste gå att dela i tre för att den ska bli så liten som möjligt när du packar ihop den under åket.


splitboard

Två räddare i nöden

Vi har själva fått erfara varför skistraps är ett must-have. Ibland kan klistret på hudarna få för mycket snö på sig när man sätter på och av dem många gånger under en dag så att de har svårt att fästa på brädan. Det är riktigt illa om man inte kan ta sig tillbaka för att hudarna inte fäster. Då är det perfekt att ha skistraps att fästa hudarna med. De går även att använda till att fästa vad som helst på väskan.

Skarjärn är räddaren i nöden vid isiga partier eller hårt packade snöpartier. Vad hade jag gjort utan dem har jag undrat många gånger! Det är sjukt läskigt när man inte har något fäste med brädan och det är fritt fall ned för en sluttning. Dock är de stora och otympliga att ha med i väskan… Men så kom jag över denna sidan med så kallade Skeats som är en skistrap med fästen på. De tar ingen plats men lär fungera bra?!


Fötterna måste ha det skönt

Jag blir alltid rekommenderad att köpa snowboardboots där tårna precis går in i fronten eftersom de kommer töja sig med tiden, och hälen åker bak när man står i åkposition. Men jag har alltid köpt för små boots och det är inte skönt! Man går ju desto mer än vad man står i åkposition. Köp inte för små boots säger jag bara.

Ett tips är att ha dubbla strumpor istället för tjocka skidstrumpor. Det gör att man undviker skavsår eftersom strumporna gnider mot varandra istället för mot huden. Men då vill det till att det finns lite extra utrymme för det. Obs, glöm inte att ta med skavsårsplåster!


splitboard

Så lite vikt som möjligt under fötterna

Se till att bindningen inte väger så mycket. Jag har ett par Spark Arc bindningar som fungerar fint. Skaffa ett step-up steg som sitter på brädan istället för under bindningen. Det blir mycket enklare att fälla ut under gång när du behöver platå under foten. Tex Spark R & D Whammy Bars, men det ska finnas en annan variant man sätter på brädan istället.

Det finns även ett fäste att sätta fast på bindningen så att du kan ”åka skidor” utan att hälen är lös.


Håll dig ”flytande”

Det är viktigt att lavinväskan sitter bra på ryggen och väger så lite som möjligt. Du kommer bära den med mycket packning under många timmar. Dock kan lavinväskor bli så fokuserade på just airbag funktionen att andra smarta funktioner glöms bort. Jag tycker ofta att de kan sakna vissa spännen och fack. Hjälmfäste är riktigt nice om det finns, annars kan man köpa till det. Jag har en Black Diamond JetForce 26 l som sitter väldigt bra men tyvärr färgar den av sig så jackan har blivit svart på rygg och axlar.


splitboard
På den här bilden syns min lavinväska från Black Diamond. På de andra bilderna syns min förra ABS-väska från Haglöfs, men den hade dålig passform på mig och var väldigt tung.

Lager på lager och bra funktion

Pannband – skönt att lufta ut från huvudet, man är som ett skorsten när man går! För mig går mössa bort när jag toppturar, det blir för varmt.

Skalbyxor – se till att ha enkla ventlieringslösningar och stora fickor för att smidigt komma åt telefonen eller eventuellt om du kan stoppa ned hudarna där. Ha inte för tighta byxor för då stramar det när man går. Jag har ett par skalbyxor från Bergans.

Dunshorts – riktigt skönt att ha eftersom skalbyxor är kalla – de är perfekt för att gå i men på snowboard hamnar man ju en del på rumpan och då tycker jag det är skönt att ha lite extra värme på rumpan på framför allt kallare dagar. 

Skaljacka – tänk på att ha en jacka som har bra och smidiga fickor! Det har jag saknat på mina jackor – det måste gå smidigt att ta fram saker och inte vara för tight. Den bör heller inte vara för lång för då blir det svårt att gå, men inte för kort för då åker den upp och det samlas snö innanför. Jag och Anton blev lite förtjust i en Haglöfs jacka när vi var i Japan, denna är dock av herrmodell.

Vantar – jag måste ofta ta av mig tumvantarna för att bli smidigare när jag bygger ihop brädan. Därför har jag har ett par liners under då det är förödande att vara bar-hänt. Viktigt är att ha touch-finger så att det lätt går att använda telefonen. 

Goggles – ha en gul lins för snöigt väder. Använd solglasögon när du går upp – du vill inte få imma på linsen när du blir varm, har du plats kan du ha ett par extra goggles med.


splitboard

Annat smått och gott!

Flightmode – sätt telefonen på flightmode för att inte störa transcievern samt spara batterier. På tal om batterier, ha med en powerbank – gärna med solceller så är du på säkra sidan!

Packa med solkräm, skruvmejsel, kompass, karta, vätskepåse, första hjälpen (med skavsårsplåster!)

FATMAP – sjukt grym kart-app för backcountry (finns dock inte för Sverige än). Där kan du se 3D kartor och lägga på filter för att se lutningar där laviner ofta går.  

Suunto Heatmaps – har du en Suunto klocka, kolla in värmekartorna som finns. Där kan du se var många andra går toppturer för att lättare hitta något bra åk själv!


Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *