Ryggsäck vs. resväska

I vår garderob bor en mängd ryggsäckar. Ibland saknas dock en hederlig resväska på hjul. Vad föredrar du att resa med?

 


>> INLÄGGET ÄR ETT REKLAMSAMARBETE MED VÄSKAN.COM. LÄS MER HÄR. <<

 

Vad skönt det är att få komma i ordning i ett eget hus alltså! Det blev ganska trångt att bo två personer på 37 kvm. Varenda pryl hade sin specifika plats. Nu helt plötsligt får man ju plats med allt! Jag har lärt mig att utnyttja utrymmen och ha ordning och reda hemma när jag bott trångt. Det är jag glad för! Det är en skön känsla att ha struktur på grejerna. Det tar vi med oss nu när vi flyttat till hus. Var sak ska få ha sin plats! Och det blir ju desto enklare nu, till exempel har vi två stora walk-in closets. Det är riktigt nice!

I och med flytten har jag insett att vi har extremt mycket väskor. Hela den stora hallgarderoben blev proppfull med väskor när vi började packa upp. Det är allt från ABS-väskor, vandringsryggsäckar, löpväskor, datorväskor, kameraväskor, handväskor och även en hundväska. Men inte en enda resväska på hjul! Jag kände att jag saknade en sådan nu senast när jag reste ned en helg till Stockholm med tåg. Ryggsäckar är ju fantastiskt bra, vi använder dem hela tiden. Men ibland har ju faktiskt den klassiska rullväskan sina fördelar. När man inte är klädd för aktivitet, utan bara ska resa där det finns asfalt, gator och trottoarer – då blir jag så sjukt svettig när jag kånkar runt på tunga ryggsäckar. Ont i ryggen får jag också eftersom jag slarvar med spännbanden på väskan då. Det kanske är på tiden att införskaffa sig en resväska nu när vi ändå har plats i huset. Det lär bli en hel del resor till Stockholm framöver.

Lätt, snygg design och bra kvalité

Ofta tycker jag resväskor väger onödigt mycket. Det är också störigt om hjulen är rangliga. Jag har flera erfarenheter av att billiga väskor går sönder. Mamma har köpt otaliga mängder resväskor som hon sedan fått kasta för att de inte håller. Antingen är de väldigt vårdslösa med bagagehanteringen på flygplatserna, eller så har hon bara valt dålig kvalité. Nu senast för en vecka sedan gick hon upp i taket när hon upptäckte dagen innan avresa till Thailand att hennes resväska var trasig. Hon fick stå på parkeringsplatsen på Arlanda och packa om till en ny väska haha.

Jag hittade några resväskor på väskan.com som hade snygg design. Det var speciellt en jag fastnade för som ser ut som en högtalare, ganska cool faktiskt! Där upptäckte jag också att de hade en funktion där man kunde jämföra väskorna med varandra. Då blev det lättare att bedöma väskorna efter vad det är jag värdesätter, istället för bara designen. Där kunde jag jämföra vikt, storlek och pris med mera. Smidigt! Nu har de dessutom en stor rea på deras väskor, gå in och kika!

Ryggsäck vs. resväska

 

+ Du kommer fram överallt

+ Inga problem när du ska upp för trappor, du slipper ta hiss

+ Den kan fungera som vandringssäck lika väl som resväska

Det kan bli tungt och svettigt

Man får rota fram sina grejer, alternativt använda packningspåsar för att hitta lätt i väskan

+ Den skyddar innehållet mot hårda slag och den är svårare att ta sig in i om man har lås på

+ Bra översikt och lätt att hålla ordning

+ Enkelt att dra väskan efter dig

Det blir jobbigt och tungt så fort marken inte är platt

De tar mycket plats att förvara hemma eller går ibland inte att trycka under en säng i ett trångt hotellrum t.ex.


Vad har du för favoritväska du alltid tar med dig på resan?


Ryggsäck vs. resväska
Oftast reser vi med ryggsäckar. Här har vi gått en tur till Trollsjön utanför Kiruna
Ryggsäck vs. resväska
Charlie får ibland åka med i väskan när han inte hinner springa ikapp i lössnön.
Så här ser det ut i vår garderob. Jag har dock sorterat bort väskor för bildens skull!

 

Share

2 thoughts on “Ryggsäck vs. resväska

  1. Jag kan rekommendera Burley Travoy som är en cykelvagn men lättrullad. Jag använder när jag går och handlar. Den har perfekt balans så det märks inte att den är tungt lastad. Den går att fälla ihop och ta den hjulen och då får den plats i liten väska. Perfekt att ha i båten.

    1. Åh vilket bra tips! Gjorde en googling och den ser ju riktigt smart ut. Det värsta som finns är ju att gå hem från mataffären med proppfulla kassar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *