Äntligen hemma!

Vi har varit hemlösa i 3 nätter.

 

Vi påbörjade vår resa i torsdags, idag är det söndag. Hela gårdagen gick ganska fort, tågresorna tuffade på ganska bra och vi hade våra egna platser tack och lov. I Berlin fick vi en natthytt tillsammans med 4 andra, bland annat två svenska killar. Av alla tåg vi har åkt på så har vi frusit pga ACn, men i detta tåget visste man inte vad AC var. Det var så instängt och varmt så vi höll på att dö. Dessutom bestod mesta tiden av färden av ett stillastående tåg längst ned på en båt, och luften cirkulerade inte för fem öre. Hur som helst så fick vi ju oss ialla fall lite sömn, och det var efterlängtat kan jag lova!

 

Tåget var fullt

 

På morgonen kom vi fram till Malmö. Under hela resan genom Europa har vi ju förstått att det är viktigt att reservera platser för att verkligen vara säker på att få plats. Men ingenstans har de kunnat reservera tåget från Malmö till Stockholm, för det var man tvungen att göra i Sverige. Så inget mer att göra åt det, tänkte vi, utan letade upp informationen i Malmö, och upptäckte att den inte öppnade förrän klockan 9.00, alltså 14 minuter innan tåget skulle gå. Och dessutom var det många i kö redan.

 
Jag fick i alla fall komma fram till disken och sa att vi ville ha biljetter till Stockholm – NU! Svaret jag fick var att det var fullt, det fanns inte en chans att komma med ett tåg förrän nästa dag. ”Lilla gumman, allt här i världen går inte alltid som man vill, det måste du lära dig”, var kommentaren jag fick, och hade jag haft tid så hade jag gett honom vad han tålde, men nu var det dags att kuta till tåget för att smita sig in. Vi skulle med, andra alternativ fanns inte. Vi hittade en konduktör på perrongen och tillslut, efter att ha bett och bönat, gav han med sig och vi fick åka med. Utan platser dock, men vi lyckades få sitta mestadels av tiden, bara någon timme tillbringade vi på golvet.

 

Äntligen hemma

 
Nu är jag i alla fall hemma! Stackars Emma hade ju ytterligare 8 timmar kvar innan hon kom hem till sitt Gotland. Jaja, hem kom vi i alla fall, utan att bli helt pank.

 

Mitt tips till er:

 

Boka flyg i god tid innan! Att åka tåg på det här sättet är fan inte kul. Men att däremot köpa en Interrail biljett så att man kan se hela Europa tror jag är jätte kul. Då åker man ju bara små sträckor i sträck, får se hur mycket som helst och det är inte dyrt.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *