UMEÅ – Nu blir jag Norrlänning!

Det känns helt sjukt och overkligt att jag just nu sitter i mitt och Antons hemmakontor och skriver detta – i vårt EGNA HUS!

 

 

Vi har alltså köpt en villa utanför Umeå och flyttade in i fredags! Saker och ting skedde väldigt snabbt, jag har knappt hängt med själv. Anton fick erbjudande att starta upp en avdelning inom jobbet i norr. Vi tvekade inte en sekund och satte saker och ting i rullning på en gång. Vi sålde våra lägenheter i Stockholm och drog upp två helger till Umeå och gick på husvisningar. Andra helgen fick vi möjlighet att titta på vad som har visat sig vara vårt drömhus – och drygt 3 månader efter att hela processen satte igång sitter vi nu här!

 

Ett outdoormecka

 

Huset är nybyggt år 2017 och är helt perfekt för oss. Det är en del grejer som inte är färdigt, bland annat tomten och det ska bli kul att få sätta vår egen prägel på den. I mina drömmars värld har jag alltid sett framför mig mitt hus bland berg, hav, öppna landskap och skog. Jag har väl förstått att det är några kriterier som måste falla bort, för det är kanske inte så sannolikt att hitta ett sådant ställe. Men grejen är att det här stället har precis allt det! Jag är blown away. I och med läget finns det oändliga möjligheter till alla aktiviteter som vi älskar att göra. Här finns allt runt hörnet; skridskobana, skidspår, mountainbike-leder, milslånga skogsstigar, elljusspår, fiske, kajakpaddling, bra vägar för landsvägscykling och rullskidor och det finns dessutom stora fält med möjlighet till snökiting. Våra grannar verkar också gilla samma aktiviteter så jag vet inte hur det ens är möjligt att vi hittat så rätt? Jag nyper mig i armen men fattar ändå inte att det här är verklighet. 

 

Jag är superspänd på att börja ett nytt liv här uppe i Norrland. Innan vi började titta på hus här hade jag aldrig varit i Umeå – men jag är helt säker på att Umeå passar mig och Anton som handen i handsken. Jag kommer jobba hemifrån på distans och Anton kommer pendla en hel del till en början. Nu gäller det att acklimatisera sig till den norrländska kulturen, vänja sig vid ljuset och börja prata om att åka NED mot Sundsvall istället för upp haha.   

 

 

Nu ska jag dyka ned i Resfradags guide om vad man ska se, äta och göra i Umeå. Har ni några tips och guldkorn i Umeå, kommentera gärna i kommentarsfältet nedan! 

 

En fullstor lastbil fick det bli för att få med sig allt från Stockholm! 

Vakna upp till detta varje morgon – jag är så lycklig!

Skog och berg
Vatten och öppna landskap. Och så Charlie såklart, världens lyckligaste betongvovve från Stockholm som hittat hem till skogen.

 

Follow my blog with Bloglovin 

 

Share

11 thoughts on “UMEÅ – Nu blir jag Norrlänning!

 1. Så kul läsa! 🙂 välkomna hit och det verkar verkligen drömmigt i tavelsjö…!
  Vill gärna komma och snökitea med er! 🙂

  1. Tack!! Jaa men det får vi se till att ordna! Vi är dock nybörjare på snökite. Kör du mycket?

 2. Va roligt för er 🙂 och jag måste ju bara kolla om världen är så liten som den ibland är. Anton råkar inte jobba på Veidekke? Eller har jobbat? Och gått ledarskapsutbildning med mig Joel tro?
  Då får du väl skaffa dig en safir igen nu och segla i Umeås vackra skärgård. Har själv en dröm att segla upp med mälar 25:an dit nån sommar.

  1. Haha jo men världen är så liten! Vad sjukt 😛
   Jaa segla upp hit!! Du och familjen är välkomna!

 3. Vilket ställe! 😀 Grattis till beslutet och ja, jag håller fortfarande på att vänja mig vid att säga att jag ska åka ”ner och åka skidor” istället för ”upp”, om man ska till Vemdalen eller Funäs. Trots att jag bott i Östersund sedan 2002.

  Ljuset är inga problem, det löser sig. Snön hjälper på vintern och sommarkvällarna är helt underbara (om det är varmt, kanske snarare det som en måste vänja sig vid).

  Kul! Och så får det väl bli nån bloggmeetup framöver, är ju bara 35 mil till Umeå. Johanna är säkert på också. 🙂

  1. Haha ja man kanske aldrig vänjer sig! Trots att det är mörkt på vintern måste det ju bli mer kvalité med ordentligt med snö och slippa Stockholms-slasket!
   Jaa det tycker jag! Är du inte med i Influencers of Sweden – Västernorrland på FB? Eller nej, det är ju klart, Östersund ligger inte i Västernorrland, nu ska man lära sig alla landskap också hehe. Och det gör ju inte Umeå heller för den delen haha. Hur som helst är det Inos medlemsträff i Övik den 15 nov, kom dit! 😀

 4. Underbart! Vilket ställe ni hittat ☺️ jag kommer gärna förbi och snökitear med er och grannarna, haha. Charlie måste ha hamnat i paradiset alltså, han ser sjukt nöjd ut ?

 5. Nu läst lite på din blogg. Roligt och inspirerande. Kul om jag kan lära av dig, och du kan få utflyktstips i Västerbotten av mig. Här några random och rätt ödsliga pärlor nedan fjällen som jag gärna berättar mer om: Stora Fjäderägg, Tjäderberget, Oxberget, Storbrännmyran, Västermark, Tavastudden, Grossgrunden, Snöan, Björnlandet, Lögdeälven och Fällforsån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *