Himmeltindan Hiking Guide – Haukland – Lofoten

Himmeltindan tar du dig via en brant stigning upp till det högsta berget på centrala Lofoten ön Vestvågøya med fantastiska vyer över kritvita stränder. Vi började vår hike mot Himmeltindan vid sex-tiden på kvällen. Vi utgick från Haukland Beach och hade ca två timmars vandring framför oss. Tack vare midnattssolen hade vi gott om tid och behövde inte känna oss stressade för att börja gå sent på kvällen. Faktum är att man skulle kunna gå ännu senare, det blir ju aldrig mörkt! Värmen hade lagt sig så det var behagligt att gå upp. Själva vandringen var ganska brant nästan hela vägen. Vi mötte några som hade problem med skorna, det var lätt att trampa snett och få ont i vristerna om man inte hade ordentliga skor. Återigen så glad över mina kängor som fungerat så himla bra på varje tur!

 


>> INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR. VARFÖR? LÄS MER HÄR. <<

 

När vi kom upp på plattån satte vi upp tältet där. Det var ytterligare en halvtimme kvar för att komma upp till toppen men eftersom det bara var sten där så sparade vi den biten till nästa dag. Det blåste även på den här toppen så det var skönt att kunna lita på att tältet funkar för sådana förhållanden! Det är inte så lätt att hitta en lä-plats om man samtidigt vill ha den bästa vyn.

 

Det var så vackert åt alla håll och solnedgången blev magisk. Vi fick besök av några får som nyfiken lunkade omkring. Sedan vaknade vi till en lika fin dag nästa morgon och vi begav oss upp till högsta punkten. Allra högst kom vi inte då militären har en radar där, men man fick se ytterligare nya vyer och berg efter berg tornar upp sig så långt ögat kan nå.

 

Sedan begav vi oss ned igen hela vägen. Charlie fick spår på en ripa och vi trodde att han hade kastat sig efter den ut från stupet. Snacka om att pulsen gick upp! Men Charlie kom tillbaka efter en stunds letande och var glad som vanligt haha.

 

Kika på ut.no och 68 North för mer detaljerade turbeskrivningar.


 

Sträcka:
4,6 km
Tid:
2 h 15 min enkel väg
Stigning: 
904 m
Maximal höjd: 
915 möh

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *