Spara både på miljön och pengar – gå över till återanvändbara produkter!

english

 

Har du någonsin märkt hur många av de verktyg vi använder hemma till saker och ting är förbrukningsvaror?

 

Till exempel, disktrasor, diskborstar, dammsugarpåsar, etc. För många av dessa produkter, skulle nog de flesta av oss inte vara villiga att byta till en återanvändbar lösning. Till exempel, Q-tips eller toalettpapper: Jag tror att de flesta människor skulle tycka att det var rätt äckligt att byta till ett återanvändbart alternativ (jag är inte så sugen på att återanvända papper eller någon form av tyg jag torkat min rumpa med … ) Men många av de produkter som för närvarande görs i plast kan du faktiskt få i ett bättre material, vilket de flesta av oss inte har någon aning om! I stället för disktrasor kan man använda gamla trasor eller mikrofiberdukar som du helt enkelt tvättar när de blir smutsiga. Det finns ekologiska tops för att rengöra öron eller ta bort make-up med som är helt komposterbara. Av papper i stället för plast. Så mycket bättre!

 

I stället för plastdiskborstar, finns det diskborstar tillverkade av trä och ett huvud gjort av naturliga fibrer, där du bara byter ut huvudet vid behov. De kostar bara lite mer än vanliga diskborstar, och du sparar miljön genom att inte kasta hela produkten, genom att hoppa över plast plus att dessa borstar håller längre. Om du kokar dem i vatten blandat med vinäger då och då kommer de att bli rena igen och du kan ersätta dem mer sällan, vilket är bra för din plånbok också! Det finns även tandborstar gjorda av samma material som kostar lika mycket som vanliga plastborstar du köper i affären. Tänk om dessa produkter var lika lätta att köpa som dem. Och vet du vad det bästa är, DU kan påverka din matbutiks sortiment sortiment! Genom att kräva att butikerna tar in vissa varor, hjälpa du till att göra det lättare för andra att välja miljövänliga produkter. Om du ber din butik att ta in dessa produkter kan andra upptäcka hur mycket bättre de är för miljön.

 

Det kan kännas löjligt att ens fundera på dessa ”småsaker” men jag tror stenhårt på ”många bäckar små”.

 

Det här är dessutom superenkla förändringar som inte på något sätt påverkar din vardag mer än att du kan ha lite bättre samvete varje gång du diskar eller städar. Jag har som mål att varje gång något tar slut ska jag försöka hitta ett miljövänligare alternativ. Till exempel, när jag förbrukat alla mina tops och när min sista disktrasa med lång livslängd tar slut ska jag köpa ekologiska tops och skaffa tvättbara diskdukar. På så sätt tycker jag det känns enklare att göra förändringar, när inte allt behöver ske på en gång.

 

mlipe_170108_8408-redigera

 

Eko tandborste och diskborste i trä från Bodystore (annonslänkar) samt bomullstops från Medvetna.se

tandborste_vuxen

diskborte-i-tra-la-droguerie-ecologique_1

ekologiska-bomullspinnar-tops-medvetn-se-copy

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *