Tillsammans för en hållbar framtid

english

Jag och Emelie, och säkerligen många av er läsare, ser en enorm glädje av att vistas i naturen. Både på sommaren och vintern.

 

För att fortsätta njuta av fantastiska snöfyllda vintrar och soliga somrar med badvänliga hav så måste vi tillsammans agera.

 

Vi lever idag i ett slit-, och slängsamhälle. Istället för att laga trasiga produkter köper vi nytt utan större tanke på vad som händer med det som slängs. I princip allt plastas in, även frukt och grönt. Då haven absorberar stora mängder av våra koldioxidutsläpp så har dem försurats och håller på att dö ut. Enligt WWF finns det snart mer plast än fisk i haven. Skogsskövlingen gör så att träden inte kan ta upp all den koldioxid som släpps ut och jordbruket bidrar till enorma utsläpp av gasen metan som påskyndar växthuseffekten. Om vi vill se en framtid där människor fortfarande kan leva och vistas i den natur som de flesta av oss växt upp med och lärt oss älska kan det här inte fortsätta.

 

mlipe_160605_5321

Klimatet har under jordens livstid har alltid varit i förändring. Men vi kan idag konstatera att klimatförändringarna ökar allt snabbare på grund av den globala uppvärmningen. Den största anledningen till det faktumet är människans påverkan på miljön. Vill du vara en del av den generation som sett dessa förändringar, med möjlighet att försöka göra något åt dem, men valt att inte agera? Eller vill du som jag att framtida generationer ska ha samma möjligheter som oss?

 

Det här kan kännas hopplöst. Men om DU gör skillnad kommer du förhoppningsvis att påverka folk runt omkring dig och som ett spindelnät kommer allt fler förändra synen på en hållbar livsstil. En livsstil där vi har respekt för vår planet och varandra istället för att som idag utnyttja och exploatera. Var med och forma ett samhälle där vi kommer ifrån konsumtionshetsen, äter bättre (både för miljön men även hälsan) har möjlighet att påverka energikällor m.m.

 

Det är vår generation som har möjlighet att göra skillnad, låt oss göra det tillsammans!

 

p1100347_2

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *