Fantastisk solnedgång i surfbyn El Tunco i El Salvador

Nu gasar vi oss igenom resten av Centralamerika för att hinna med flyget från Cancun i Mexico. Det blir inte många stop i de resterande länderna, men ett besök hann vi med i El Tunco, den kända surfbyn i El Salvador. Vilken otroligt vacker kväll vi fick. Solnedgången var helt magisk! Det var otroligt varmt i El Tunco och vår fläkt på hostelet fungerade inte under natten vilket gjorde att vi svettades sönder under natten haha.

El Salvadors farliga rykte är kanske inte det bästa och det var en av anledningarna till att vi inte prioriterade att göra många stopp i landet. Turismen är dock en viktig del i landets utveckling och det såg väldigt fint ut det lilla vi såg. Är du sugen på att backpacka i El Salvador men är osäker, likt vi var, på om det är tillräckligt säker – läs den här guiden: Is El Salvador really unsafe for travellers?


SVÅRT MED PLANERINGEN I CENTRALAMERIKA

Den mesta av vår tid just nu går mest ut på att sitta i bussar eller försöka planera nästa bussresa. Det är inte speciellt lätt att planera i förväg här borta, eller resa på ett tight schema i de här länderna. Bussarna blir fulla, det går inte att boka en buss i förväg, man måste vara på plats. Bussresorna tar ett par timmar längre än sagt, de kommer inte i tid och så vidare. Och folk försöker lura oss, heeela hela tiden. De lyckas också, inte alltid, men ibland orkar man inte och det får man ångra i efterhand. Aja, man kommer kanske inte klaga på SL på samma sätt som innan. Här har alla sina egna tidstabeller. Men fram kommer vi!

El Tunco - El Salvador

El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco


El Tunco


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco - El Salvador


El Tunco 


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *