Vulcano boarding: åk bräda nedför den aktiva vulkanen Cerro Negro i León

Ingen backpacker som reser i Nicaragua kan möjligen missa hypen med vulcano boarding. Det är något som alla gör under sin resa.

Du bokar din tur med Bigfoot Hostel som tar dig med bil från León mot foten av vulkanen Cerro Negro. Väl framme får du en orange overall och en planka till bräda. Att gå upp för vulkanen tar cirka 45 minuter och du får bära på brädan hela vägen upp. Det blåste mycket när vi var där, så vi kämpade mot vinden och halkade i det svarta gruset med våra hajk-ovänliga skor (ps. ta inte dina vita skor). Cerra Negro är den mest aktiva vulkanen i Nicaragua så du kan känna lukter av svavelrök och värme underifrån.


”Snowboard är old school. Det senaste extrema sättet att glida nedför en sluttning finns på Cerro Negro”

– klassad som #2 på CNN: s ”spänningssökarens önskelista

 
Jag är inte helt enig med CNN faktiskt. Jag föredrar att stå på en bräda i mjuk, fluffig, vit snö framför att ligga på rygg utan kontroll på svart stenhård lava.
Hur det var att åka nedför? Det var fett läskigt och gick på cirka 20 sekunder. Rekordet är 95 km/h men jag kom endast upp i 50 km/h. Det räckte dock väl för mig! Fasiken vad fort det gick, jag försökte åka långsammare men det gick inte. Fotsulorna på skorna brände sönder (ytterligare en anledning att inte ta med finskorna). Händerna du inte stoppa dig själv med, så håll i dig, luta dig bakåt och skrik för glatta livet. Tappa helst inte balansen för det är nog inte skönt att ramla av i den stenhårda lavan i den hastigheten. Varning för stenskott i glasögonen och lava-mustasch! Syrran kom upp i 55 km/h den jäkeln.Share

0 thoughts on “Vulcano boarding: åk bräda nedför den aktiva vulkanen Cerro Negro i León

  1. Vilken galet fin blogg du har! 🙂 Måste ha varit en riktigt häftig upplevelse i alla fall att åka på lava. 🙂 Fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *