Lerbad i Totumo Mud Volcano – en märklig upplevelse

Runt en timme från Cartagena ligger vulkanen El Totumo som är en liten vulkan fylld med ljummen lera. Enligt lokal myt brukade vulkanen spruta eld, lava och aska förr. En lokal präst trodde att vulkanen var Djävulens verk och strödde därför heligt vatten i vulkanen. Det förvandlade tillslut lavan till lera. Hur mycket som är sant i den myten vet jag inte, men vulkanen ser inte direkt riktig ut. Det är en underlig hög  som du klättrar upp på för att sedan gå ned och bada i helande lera.


MÄRKLIG UPPLEVELSE

Att bada i vulkanen var bland de konstigaste sakerna jag har gjort faktiskt. I den lilla öppningen av vulkanen skulle 10-15 personer gå ned i omgångar för att doppa sig i leran. Vi flöt som korkar, och vi kunde inte röra oss. Vi var tvungna att bli puttad fram och tillbaka i leran för att komma någon vart. Jag vet inte hur djupt det var för jag vågade aldrig stoppa ned tårna för att känna efter. Istället flöt jag runt som en köttbulle där i och det var bara allmänt konstigt. Vi skrattade hysteriskt åt allting för det var märkligt!

SVÅRT ATT BLI REN IGEN

Huden skulle bli len och fin, så vi tänkte att våra hår borde få sig en omgång också. Det var desto värre att få bort den där leran. Colombianska kvinnor erbjöd att tvätta av oss från baljor med vatten – mot en liten summa. Det var ganska turistigt då många ville tjäna pengar på allt möjligt, från att ta bilder på dig med din kamera till att ge dig massage i leran. Vi kände att vi behövde ett riktigt bad så vi gick ned till sjön och tvättade av oss. Först nu ett par dagar senare tror jag att jag lyckats skrubba bort smutsen som grodde sig in i huden och öronen.

Get your guide
Mud vulcano tour: 45 000 COP | 135 kr |*
priser 2014

Tips: ta med en bikini du inte är rädd om
Trappan är extremt hal


 

Share

0 thoughts on “Lerbad i Totumo Mud Volcano – en märklig upplevelse

  1. Asså jag dör av skratt 😀 Det ser så himla kul ut! Och jätte konstigt 😉 När alla ligger i leran som lergubbar bokstavligt talat haha kul upplevelse!

    1. Hahaha jaaa så himla muppigt. Jag skulle inte göra om det faktiskt, tänk om man skulle drunkna där. Vi började tro att det låg en massa lik där under längst ned på botten, fy vad creepy haha.

  2. Grejen med att bada i vulkanen med solglasögon måste bli en trend.
    .

  3. Mormor gör kommentarer varje dag jag sett er, men det kommer aldrig fram ??? Jag har facebook men kan bara läsa era kommentarer men inte sända några.

  4. Har försökt varje dag skriva till er, men det kommer aldrig fram. Är så avundsjuk på allt ni får se, här sitter jag bara i Stenhamra. Mormor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *