Panama City: Panamakanalen och Casco Viejo

Jag och syrran drog till flygplatsen för att möta upp brorsan som ska hänga med oss i tre veckor. Såklart skulle vi ha lite mer otur nu när vi redan hade gått ned i det träsket. Brorsan dröjde. Länge. När han väl dök upp kom han utan packning. Packningen var kvar i Miami. Vi fick tillbringa ett extra dygn i Panama City för att vänta på väskan. Det första brorsan fick se av Panama var ett köpcentrum för att införskaffa saknade prylar.
Förutom shopping gick vi runt och tittade i Panama Citys gamla stad – Casco Viejo. Det är väldigt fint med gamla byggnader i vackra detaljer. Perfekt för att ta en kaffe eller en måltid, men dock ganska dyrt.

 

Vi åkte till Panama kanalen och tittade på stora fartyg som slussade. Kanalen binder ihop Atlanten i öst med Stilla Havet i väst. Det var maffigt, men jag föredrar Göta Kanal! Panamakanalen räknas som världens sjunde ”moderna underverk av den moderna världen”. De stora fartygen kommer mellan kl 9 och 11 och sedan igen mellan 14 och 17, se till att vara där då!

 


The Panama Chanel inträde: $15

I och med att amerikanarna kom och byggde Panama kanalen så har hela Panama blivit extremt amerikaniserat. Många pratar engelska, folk är lata och ganska storvuxna och det är dyrt. Väldigt stor skillnad från Sydamerika. Det har börjat ploppa upp en massa skandinaver här, de var obefintliga i Sydamerika. Centralamerika är kanske en mer poulär destination bland oss skandinaver.


 


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *