Dyrt att backpacka under jultider och iskall buss till Bocas del Toro

Såhär i juletider är det lite kaotiskt att backpacka i Panama – allt är fullbokat. Vi tog bussen från Panama City till Bocas del Toro. Det var en timmes kö till bussen men till vår stora förvåning fanns det biljetter samma kväll. Vi var tvungna att boka hostel i förväg för första gången på vår resa eftersom allt var fullt. Det blev ett dyrt hostel – South Beach Hostel för $18 per natt. Aouch – det var inte riktigt inom vår budget. Vi hade velat bo på Hostal Heike för $10 eller ännu bättre, Aqua Lodge – partystället nr 1 i Bocas del Toro!

KLÄ DIG VARMT UNDER BUSSRESAN!

Bussen var rena rama Antarktis. Tydligen är det lyxigt att ha aircondition på högsta ös här i Panama. Det hade vi redan fått erfara i butikerna i Panama City. Bussen var extrem. Vi som vet att bussar antingen är för kalla eller för varma har alltid med oss långbrallor och tjocktröja, men det räckte inte den här gången. Vi åkte i en frys i 11 timmar. Alla andra på bussen hade sovsäckar, dunjackor, mössor och sockar.
Vi behövde värma upp kropparna igen i den stekande solen så vi tog en båt från Bocas del Toro till Red Drog Beach. Oscar och Christine tog en Open Water dyk-kurs.

Open water diving certifikat: $250

Två fun dives: $70

Buss från Panama City till Almirantes (Bocas del Toro): $28

Taxibåt från Almirantes till Bocas del Toro: $6


Share

0 thoughts on “Dyrt att backpacka under jultider och iskall buss till Bocas del Toro

  1. Vilken härlig resa ni är på kul att brosan får vara med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *