Stilla shoppingbegäret bland indianer på Otavalo market

Vi är i Quito – Ecuadors huvudstad och tillbaka på höjdsjuka höjder på 2800 meter. Det kallt som satan så vi vill inte lämna täcket. Vi har lyckats ta oss till några köpcentrum och fått stilla vårt shoppingbegär en smula. Det märkliga är att det ska gå över till sommar här snart, men det går inte att hitta sommarkläder i butikerna. Bara tjocka tröjor och jackor. Vi är fruktansvärt trötta på våra kläder vid det här laget. Våra varma kläder består av en outfit som vi lever i varje dag på de här höga höjderna. Våra sommarkläder är urtvättade, missfärgade och missbildade.
 

 
 

SYDAMERIKAS STÖRSTA UTOMHUSMARKNAD

Shoppingbegäret helt enkelt inte mättat här i Quito, så vi tog oss två timmar bort till Otavalo som har Sydamerikas största utomhusmarknad. Inte för att vi fyndade något där men det var mysigt att strosa runt bland stånden och titta på alla konstiga saker som de säljer. Tyger i alla möjliga färger, ostar som luktar gammal get, smycken och icke-tilltalande streetfood. Vi hamnade på en djurmarknad också, det var mindre kul att se alla stackars små djur som får trängas i sådana trånga burar.
 
I Otavalo fanns det fullt av indianer. Alla hade långt hår, kvinna som man, ung som gammal. Riktigt långt hår dessutom! Männen hade tjocka fiskbens flätor ned till rumpan – och vilken hårkvalité dessutom! Nu skäms jag för mitt risiga hästtagel, jag måste klippa mig.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Share

0 thoughts on “Stilla shoppingbegäret bland indianer på Otavalo market

  1. Vad hade ni för budget för er sydamerika-tripp? 🙂 älskar din blogg och framförallt de fina bilderna! Om du har tid ngn gång får du gärna skriva ett inlägg med tips på vilken kamera man ska välja och övriga fototips:) kram

  2. Människorna ser ut att leva ett hårt liv där.
    Och de stackars djuren, de har inte mycket utrymme att röra sig på.

  3. Människorna ser ut att leva ett hårt liv där.
    Och de stackars djuren, de har inte mycket utrymme att röra sig på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *