Titicakasjön: Lamor, åsnor och färgglada kvinnor på Isla del Sol

Efter en sista natt i La Paz drog vi vidare mot Copacabana. För att ta oss dit behövde vi åka färja – en lite annorlunda variant än vi är vana vid. Vi buss-passagerare åkte en färja medan bussen åkte en annan där endast bussen fick plats eftersom färjan var så liten. Färjan styrdes av långa pinnar så det var kanske inte så konstigt att det gick långsamt över.
 

VÄRLDENS BÄSTA OCH VÄRLDENS HÖGSTA

Copacabana ligger vid den enorma sjön Titicaka – världens högst belägna segelbara sjö. Vad som gör en sjö segelbar är dock oklart. Det var mycket snack om den här sjön bland backpackers. Vi var såklart tvungna att ta oss en tur ut till Isla del Sol, som ska vara världens bästa ställe att titta på soluppgången på. Ja ni hör ju – världens bästa och världens högsta – detta kunde vi ju bara inte missa!
 

 
 

KYLIGA VINDAR PÅ SJÖN

Isla del Sol var en gullig ö med massor av åsnor, lamor och bolivianska kvinnor med hatt och färgglada kjolar. Vi tog en halvdagstur och kände att vi fick se det vi ville av ön. Många stannar en hel dag eller flera nätter, det finns fina vandringsleder runt ön du kan gå. Färjan till ön går ganska långsamt och tänk på att du är på höga höjder så vinden på sjön är riktigt kylig. Ha med dig varma kläder!
 

 
Halvdags-tur med båt till Isla del Sol | 30 BOB | 40* SEK |
*per person under vår resa år 2014
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

0 thoughts on “Titicakasjön: Lamor, åsnor och färgglada kvinnor på Isla del Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *