Historien bakom den bolivianska hatten

CHOLITAS – BOLIVIANSKA FÄRGGLADA KVINNOR MED HATT

De bolivianska kvinnorna är väldigt söta, de klär sig i stora kjolar i flera lager och tjocka koftor. De bär en lustig hatt mitt på huvudet och de har alltid något med sig i en stor färgglad säck på ryggen. Vad som döljer sig där i är det svårt att förutspå .Det kan vara allt ifrån spädbarn till stora köttstycken har vi märkt.
 

 
 

 

VAD HATTEN SÄGER OM KVINNANS CIVILSTATUS

När Engelsmännen kom hit och upptäckte Sydamerika så skickades hattar hit till officerarna. Men alla hattar som skickades hit var för små. Officerarna var tvungna att bära hattarna ändå, trots att de inte ville. Det var en av dem som lyckades övertala en boliviansk kvinna att det var högsta mode i England eftersom alla killarna hade det. Hon fick hatten och bar upp den med en sådan stolthet att alla kvinnorna ville ha en. Det kan ju vara en skröna, men lite kul i alla fall! Sitter hatten mitt på huvudet så är kvinnan gift, och sitter den snett är hon änka eller ogift.
 

 
 
 

 

BARNEN TRIVS PÅ MAMMANS RYGG

Klädseln ska vara väldigt dyr, därför är det mest äldre kvinnor som har råd att bära den. Deras bebisar förpackas som mumier i säcken på ryggen. De kan inte röra sig och är inlindade i hundra lager filtar. Men de verkar trivas – det är aldrig någon unge som skriker. Det spelar ingen roll om de sitter i en skumpig, överfull buss. Det kanske påminner om känslan av att vara i mammans mage?
 

 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *