Skidåkning i brandskadad skog – Vermilion Peak

VERMILION PEAK


var | Kootenay National Park, Brittish Colombia, Kanada

position | 50 km öster om Banff

höjd | 2 636 m (vi gick bara till strax över trädgränsen)


EN TUR MED SNÖSKOR

I fredags fick jag och Rich blodad tand efter våra toppturer på torsdagen. Vi drog iväg på ett riktigt äventyr cirka 30 min från Lake Louise för att tura Vermilion Peak. Vid vägkanten ställde vi bilen och började traska på snöskor och brädan på ryggen. Vi gick igenom en förstörd skog som brann ner för runt 10 år sedan. Det var brant terräng och vi hittade inget spår så vi fick spåra själva. Det var tungt med de klumpiga snöskorna och snowboarden på ryggen.
 

KALLT MEN FRISKT

Vi gick i lite över tre timmar. Jag var helt slut. Tanken av att ge upp slog mig men envis som jag är kämpade jag på. Det var runt -20 grader, så ville göra så få stopp som möjligt. Så fort vi stannade började svetten frysa till is och vi började huttra snabbt. Jag kämpade för att hålla samma tempo som grabbarna, men upp kom vi tillslut! Trots att mina ben kändes som spagetti fanns det fortfarande energi kvar för det sjukt härliga åket ned! Jag känner mig riktigt nöjd efter en sådan här dag! Dessutom blev det billigt eftersom jag inte behövde köpa liftkort som är så sjukt dyrt här i Kanada. 
 

 
Vermilion peak
 
Vermilion peak
 
Vermilion peak
 
 
Vermilion peak
 
Vermilion peak
 
Vermilion peak
 
Vermilion peak
 

Vermilion peak

Vermilion peak
När skogen blev för tät körde vi ut i den här lavingatan
 
Vermilion peak
Tillbaka på parkeringen, sjukt nöjda efter dagens åk
Share

0 thoughts on “Skidåkning i brandskadad skog – Vermilion Peak

  1. Alltså åh vad vackert!! Bergen <3 Hoppas att du har det himla fint och uppskattar det, jag är himla avis ska du veta 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *