Vilda grizzlybjörnar på vägen till Lake Louise

Det är nu maj månad och det är många som har sett björnar runt Banff sedan våren anlänt. Jag har varit lite orolig för att jag inte skulle få chansen att se någon innan jag skulle åka hem. 

 

Idag gjorde vi en liten roadtrip för spana efter björnar. Det finns en mindre väg från Banff till Lake Louise, den gamla vägen, som går inne i skogen en bit från motorvägen. Det är ingen snabb väg, men den trafikeras ofta av vilda djur.

 

På den vägen såg vi tre björnar! Först såg vi en svartbjörn ganska långt uppe i träden. Sedan dök två grizzlybjörnar upp lite längre bort vid korsningen till Lake Louise, precis bredvid motorvägen. De lekte med varandra och verkade inte bry sig om oss. Vi gick dumdristigt ut ur bilen för se dem bättre, men blev snart tillsagda att gå in i bilen igen. Björnarna har sändare på sig och staketet är ett viltstängsel från motorvägen – de är helt vilda. Så sjukt häftigt!

 


 
Share

0 thoughts on “Vilda grizzlybjörnar på vägen till Lake Louise

  1. Häftigt att se björnar i frihet, men det verkar var någon form vilt stängsel eller.

  2. Så himla kul att du fick se björnar innan du åker hem! Det var ju det du ville, häftigt. Riktigt häftiga bilder av mästerfotografen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *