Lättillgängliga åk i lavingator – Wawa Ridge Wizard Chutes

WAWA RIDGE WIZARD CHUTES


var: Sunshine Village Ski Resort
lift: Wawa Quad Chair
tid: 2,5-3,5 timmar

 
Det är lätt att hitta till Wawa Ridge Wizard Chutes, men tänk på att vägen ner kan du lätt köra fel och bli fast vid en klippavsats. Det finns berättelser om folk som varit fast i flera dagar innan de fått hjälp. Åker du rätt är det ett fantastiskt åk emellan långa och breda lavingator. 
 
Jag, Jace och Rich hajkade upp till Wawa Ridge för att kolla hur det såg ut vid Wizard Chutes. Det har varit snålt med snö ett tag, då krävs det att man letar rätt på ställen där snön ligger orörd. Wizard Chutes är ett riktigt nice åk med tanke på att hajken bara är en dryg halvtimme från sittliften. Allt som allt var borta i säkert tre timmar.
 
Eftersom Wizard Chutes är 700 meter långa lavingator ville vi vara så säkra som möjligt att det inte skulle riskera att gå någon lavin när vi skulle åka. Vi grävde ut två ”snowpits” för att kolla hur snölagren såg ut. Vi drog slutsatsen att det såg säkert ut, och trots att det inte snöat på ett tag var åket riktigt bra! Vi fick några riktigt sköna svängar.
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
Efter en 30 minuters lättare hajk upp för Wawa Ridge når du Wizard Chutes
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
Vi grävde snöprofiler för att försäkra oss om att snölagren såg säkra ut för oss att åka på
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
Wizard Chutes är 700 meter långa lavingator. Se upp för att åka fel, som du ser är området fullt av klippor. Du vill inte fasta vid någon klippavsats.
 

WAWA RIDGE SOUTHEAST

tid: 1-2 timmar


Jag och Rich drog upp ytterligare en gång till efter lunch men körde framsidan av Wawa Ridge istället.  Snön var inte lika bra som i Wizard Chutes men det var ändå nice.

 

Framsidan av Wawa Ridge är mer utsatt för sol och vind vilket gör att det krävs extra försiktighet för att åka där. Det är en hel del steniga partier som man får se upp för. Har du sett ut en linje kan du få ett väldigt fint åk! 

 
Wawa Ridge Wizard Chutes
Mot framsidan av Wawa Ridge
 
 
Wawa Ridge Wizard Chutes
Framsidan ligger utsatt för sol och har en del steniga partier. Se till att planera din väg!
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *