Sockersnö på väg upp till Twin Cairns

TWIN CAIRNS


var: Sunshine Village Ski Resort
lift: Mount Standish Express / Wawa Chair
tid: 1,5-2 timmar

 
Twin Cairns är en ganska låg och lättillgänglig bergstopp. Där finns en mängd olika skidåkning på flera sidor. Det är dock ofta utsatt för stark vind vilket skapar osäkra snödrev och flakbildningar. 
 
Vi på oss snöskorna och knatade upp för Twin Cairns. Kul med lite äventyr men kanske inte de bästa snöförhållandena just den här gången. Det var lite annorlunda att dra iväg vi tre tjejer, nyutbildade ”lavinexperter” på vår första egna hajk. Vi överanalyserade kanske allting men det var lite läskigt då snön var som socker under en hård, vindpinad skare. Inte så bra, men vi försökte ta oss runt de säkraste vägarna.
 
Åket ned var väl helt okej ändå, med tanke på hur lite det har snöat på sistone! Varför dumpar det i Sverige och Norge?? Vad händer? Kan det snöa här nu också, och sluta vara runt -20 till -30 grader här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *